Alenka Strnad Reza: V strahu pred cunamijem

Vir: Story
18. 3. 2011

Predpriprave na študij v Honoluluju na Havajih so bile za Popovo vremenarko Alenko Oldroyd - Rezo izjemno dramatične. Namesto da bi se odločala, ali bo študirala prehrano ali oceanografijo, se je Alenka znašla na območju naravne katastrofe.

Po potresu na Japonskem je bila namreč velika verjetnost, da bo sledil cunami na Havajih. Seveda pa nepredvidljiva narava lahko poskrbi še za druge dramatične akcije ...

Reza je bila z možem Thomasom in sloven­skima študentoma na prijetni večerji v japonski restavraciji, ko so nenadoma dobili strašno opozorilo, da otoku grozi cunami. “Sedeli smo okrog plošče, na kateri so pripravljali hrano. Tam so pripravili spektakel, zabavali so nas, mi smo se režali. Potem je Nejc od kolegov iz Honoluluja dobil sporočilo, da je bil na Japonskem potres in da je pri nas velika nevarnost cunamija. Takoj smo šli. Ko smo prišli do študentskih domov, kjer sva tudi midva začasno stanovala, smo prvič slišali sireno ...” se grozljivih trenutkov spominja Alenka, ki ima na Havaje sicer prekrasne spomine.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story