Alenka Zagorc (Gostilna išče šefa): Mož doživel hudo prometno nesrečo

Alenka je 
mojstrica  domačih
opravil, saj je 
sama  poskrbela 
tudi za  parket in  
stenske poslikave 
v njihovem 
skupnem  prostoru. (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Nova
19. 10. 2015

Na uredništvu nam je k srcu prirasla 44-letnica z Brezovice. Njena umirjena narava, razumljivost in dobrosrčnost so se pokazale že v oddaji Gostilna išče šefa, podobo s televizije pa je potrdila tudi realna slika, ko smo Alenko pretekli teden obiskali na njenem domu v Brezovici.

Alenka, ki je sicer tako po poklicu kot po duši kuharica, si hišo deli z moževimi starši in svakom. "V tej hiši živimo 18 let in pol, odkar sva se z Alešem poročila. Imam dva sinova, Uroša in Martina, vendar zdaj z nami živi samo še mlajši sin Martin, ki obiskuje srednjo šolo," nam je povedala Alenka in dodala, da je 24-letni Uroš svoj dom že našel v Dragomerju, kamor se nameravajo ob koncu letošnjega leta preseliti tudi sami. "V hiši, kjer so doma moji starši, si stanovanje urejamo že zadnjih devet let. Prenova se je zavlekla, ker je imel moj mož prometno nesrečo, zaradi katere je sedem let ostal na bolniškem," nam je povedala Alenka in dodala, da ga je na poti iz službe zbil avto, v prometni nesreči pa so se mu pretrgale vse kolenske vezi, ki jim jih tudi po dveh operacijah ni uspelo obnoviti. "Zdaj smo pri koncu. Treba je le še položiti laminat in prinesti opremo," pravi sicer ustvarjalna Alenka, ki rada poprime za kakšna domača dela.

Preteklost, polna strahu

In čeprav smo si Alenke zapomnili predvsem po njeni nasmejani in pozitivni naravi, se je v preteklosti srečala z veliko bridkosti. Kot pravi, so njeno dobrosrčnost številni poskusili izkoristiti, zaradi česa tudi danes težko spusti ljudi do sebe. "Moje življenje so v največji meri zaznamovali moji padci, morda v največji meri prav moja prva zveza, iz katere tudi imam starejšega sina Uroša. Ideja, ki jo imaš kot najstnik, da te bodo starši pustili pri miru, če si boš ustvaril svojo družino, se je pri meni zaključila nesrečno. Preizkusila sem najslabše, kar sem lahko," je svojo zgodbo začela pripovedovati Alenka in dodala, da se je na svoje noge začela postavljati pri devetnajstih, ko je tudi prvič rodila. "Z nekdanjim partnerjem se nisva poročila, ker sem poroko odpovedala dva tedna pred najinim datumom. Bila sem vzgojena, da moraš biti pošten, in mislila sem, da so vsi takšni. Na koncu pa se je izkazalo, da sem naletela na največjega lažnivca in barabo, kar jih je. Ko je bil sin star devet mesecev, se je začel postavljati po robu, ker je mislil, da me lahko izkorišča na račun otroka. No, zdaj je tudi uraden skrbnik Uroša Aleš, saj ga je po poroki posvojil, nekdanji partner pa se ga je odpovedal brez težav," je še dodala Alenka. "Dokler se nisem odselila od doma, sem bila stalno v strahu.

Tudi v vrtec sva po sina lahko hodili le jaz in moja mami. Nikoli ga nisva izpustili izpred oči, ker sva se bali, da se mu bo kaj zgodilo. Takšne stvari te močno postavijo na svoje noge in kar nekaj časa sem potrebovala, da sem začela ponovno zaupati moškim," je povedala Alenka, ki je svojega sedanjega moža srečala sedem let po nesrečnih dogodkih. "Spoznala sva se v gostilni, kjer sem takrat delala. Ko sem ga videla, sem rekla, da takšnega ded'ca nikoli ne bi hotela imeti, pa sem samo še enkrat potrdila rek, da se zarečenega kruha največ poje," je v smehu pojasnila temnolaska in dodala, da sta v prvem večeru, ko sta se spoznala, ugotovila, da imata pravzaprav veliko skupnih interesov. "Oba sva bila gasilca, zato sva se čudila, da se že prej nisva srečala. Na koncu se mi zdi, da so bili prav gasilci tisti, ki so dali dokončno spodbudo za to, da sva pristala skupaj. Spoznala sva se oktobra, poročila junija, oktobra naslednje leto pa sva že dobila dojenčka," nam je še povedala Alenka, ki zdaj s pozitivnimi mislimi gleda v prihodnost. 

■ MAJA MUHIČ

Značke: Alenka Zagorc

Priporočamo