Alenka Zagorc (Gostilna išče šefa): Njeno srce grejeta mladiček in psiček v letih

Alenka Zagorc (Gostilna išče šefa): Njeno srce grejeta mladiček in psiček v letih (foto: Lea Press) Lea Press
Vir: Lea
24. 1. 2016

Ko smo na Brezovici na domu obiskali simpatično 44-letno kuharico Alenko Zagorc, nas je pred vrati njenega doma pozdravil simpatičen pasji mladiček. Pred pol leta jih je razveselil labradorček Kan, okrog katerega se že vrti njihov družinski ritem.

"Kanov lastnik je sicer moj svak, v malo šolo za mladičke pa sva ga vozila jaz in moj mlajši sin," nam je povedala Alenka in dodala, da je bil pred Kanom pri hiši prav tako labradorec čokoladne barve, ki pa je menda prava mala redkost. "Za Kana smo si kot družina dobro porazdelili obveznosti. Kot pravim, sva za malo šolo poskrbela sin in jaz, kuha pa mu tašča. Trudimo se, da bi bil Kan čim manj časa sam, trenutno pa pri sprehajanju prednjači moj mlajši sin Matej, saj so dnevi tako kratki, da zaradi teme sprehodi po gozdu velikokrat odpadejo, po glavni cesti pa nihče nima užitka hoditi. Kana zmoti vsak avto, zato je na sprehodu treba več pozornosti nameniti vzgoji kot temu, da bi užival v sprehodu," dodaja Alenka, ki ji je pri Kanu uspelo doseči že kar nekaj napredka.

"S sinom sva ga naučila trikov, kot so preval, osmica, priklon, petka, plazenje, slalom ..." pojasnjuje in dodaja, da mu za nagrado tako največkrat namenijo čohanje za ušesi, ki ga ima tako rad, obožuje pa tudi igro z žogo. "Najraje ima sicer tisto, ki piska, in navadno jo najbolj vzljubi sredi noči, ko je čista tišina," še pove. "Pri hrani sicer ni izbirčen, kar je tudi značilno za labradorce, ga pa seveda velikokrat pocrkljamo s kakšnim pasjim priboljškom ali piškotom. Kan namreč obožuje sladkarije, ki pa na žalost niso priporočljive za pse," nam je povedala Alenka, ki je odraščala v družbi domačih živali. "Že kot otrok sem imela veliko muc in psov. Doma smo redili piščance in kunce, spomnim se, da je bil eden izmed zajčkov moj ljubljenčke. Bil je skoraj čisto bel in vedno je prišel k meni, ko sem ga poklicala. Ime mu je bilo Miško in med vsemi je imel posebne ugodnosti pri hranjenju. No, pozneje smo doma imeli tudi govedo in pujse, spominjam pa se, da sem kot mladenka veliko časa preživela v naravi in občudovala živali," nam je svoj posebni odnos do domačih ljubljenčkov opisala Alenka. "Nekoč, ko sem plezala na drevo, sem božala polha, ker se me sploh ni bal, bilo je, kot da me pozna," še pojasnjuje.

IŠČEVA DOM

Lovor je markanten tigrast muc, ki je navdušen nad igro in mačjo družbo, nad človeškim naročjem pa še ne preveč. Je zdrav in veterinarsko popolnoma urejen. Oddaja se pod pogoji Mačje hiše (www.macjahisa.si).Lovor

Lili je prijazna, navihana in igriva mačja princeska, s katero ni nikdar dolgčas. Obožuje igro, ljudi in druge muce. Išče dom, kjer že prebiva razigrana muca ali muc, sicer jo/ga pripelje s seboj. Oddaja se pod pogoji Mačje hiše (www.macjahisa.si). Lili

Značke: Alenka Zagorc

Priporočamo