Alenke Godec: Ob 30-letnici in po štirih letih premora z 'Zvezdo'!

Alenke Godec: Ob 30-letnici in po štirih letih premora z 'Zvezdo'! (foto: alenka godec press) alenka godec press
25. 4. 2018

Priljubljena slovenska pop in jazz pevka Alenka Godec predstavlja novo skladbo 'Zvezda'. Z njo obeležuje tudi 30. leto glasbenega ustvarjanja, ki je nastopilo v letošnjem letu.

Alenka je 'Zvezdo' posnela z njej dragimi glasbeniki, s katerimi sodeluje že dlje časa. Na prvem mestu Alenkinih glasbenih sopotnikov je nedvomno Jani Hace, ki je kot aranžer, avtor in glasbenik zaznamoval Alenkine zadnje tri albume, med njimi tudi izredno uspešna albuma 'So najlepše pesmi že napisane'. Tudi 'Zvezda' je njegovo delo, za besedilo pa je tokrat poskrbela Barbara Pešut.

Alenkina solistična pot je bila zadnja tri leta v mirovanju. Konec leta 2014 je izdala svoj še vedno aktualni album 'S kotički ust navzgor', leta 2015 pa se je podala na še vedno trajajočo turnejo po slovenskih odrih z ekipo muzikala Mamma Mia. V letu, ko Alenka obeležuje 30. obletnico kariere (leta 1988 je nastopila v Pop delavnici v zasedbi Cafe s skladbo 'Tvoja'), je končno prišel čas za njeno novo skladbo.

»Z Janijem sva se že nekaj časa pogovarjala, da bi bilo v letu, ko obeležujem trideset let, lepo ustvariti kakšno novo pesem. Ko sem slišala prvi osnutek skladbe in začutila njeno bit, sem takoj pomislila na Barbaro Pešut – že nekaj časa sem jo imela v mislih in vesela sem, da je spisala tekst za Zvezdo. In res je nastalo zelo močno, čustveno, osebno besedilo, ki se bo, upam, dotaknilo ljudi kot se je mene,« o skladbi pravi Alenka in dodaja: »Upam si trditi, da je Zvezda drugačna, tako kot je bila pred tridesetimi leti drugačna Tvoja. Ne takrat ne sedaj nismo sledili glasbenim trendom ampak zgolj našim občutkom in videnju glasbe.«

alenka godec

Alenka Godec v studiu RSL. Iz leve proti desni Matej Pečaver in Tomaž Maras Mot iz studia RSL, Miran Juvan, Alenka Godec, Robi Pikl, Jani Hace.

Alenka je skladbo 'Zvezda' posnela v studiu RSL v Novem mestu, poleg njenega izvrstnega vokala in interpretacije pa lahko slišite še mojstrovine Janija Haceta, Mirana Juvana, Robija Pikla, Boštjana Gombača in orkester Simfonika Vrhnika pod vodstvom Marka Fabianija.

Ko je pesem 'Zvezda' še nastajala, je iz Alenkine dolgoletne želje rasla tudi ideja o izvedbi bolj nežne, akustične turneje. In ideja se bo čez poletje tudi uresničila, še prej pa bo luč dneva ugledal tudi videospot za Alenkino 'Zvezdo'.

Značke: Alenka Godec

Priporočamo