Alenko Godec bomo občudovali kot Rosie

Alenko Godec bomo občudovali kot Rosie (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Story
24. 4. 2015

Alenka Godec, ki spada v krog naših najboljših pevk, ima trenutno številne obveznosti z majskim koncertom v Cankarjevem domu in z vajami za nastop v muzikalu Mamma Mia. Proste trenutke pa najraje izkoristi za krajše športne aktivnosti.

"Zelo se veselim majskega koncerta v Cankarjevem domu, seveda z naslovom istoimenske plošče S kotički ust navzgor. Predstaviti album pa tudi uspešnice z obeh albumov priredb s tako vrhunsko ekipo, kot bo z mano na odru 14. maja, je res nekaj najlepšega. Gonilna sila, umetniški vodja, bo tako kot pri mojih zadnjih treh ploščah Jani Hace. Ob njem pa bodo še Miran Juvan, Robi Pikl, Davor Klarič in Peter Ogrinc. Pevsko bodo koncert 'okrepile' Andreja Sonc in Anja Baš, ki je prispevala tudi pesem za moj novi album. Presenečenja na koncertu bodo, ampak bo vse ostalo znotraj ekipe glasbenikov, ki sem jih naštela.

Zame so tako ali tako posebni vsi, ki bodo z mano na odru, in brez dvoma se bomo potrudili narediti predvsem dober glasbeni dogodek, na katerem bo občinstvo doživelo, slišalo tudi kakšno posebno pevsko kombinacijo," nam razkrije Godčeva in nadaljuje: "Glede koncertne oprave lahko razkrijem, da se bom tako kot že zadnjih nekaj let obrnila na Majo Štamol, s katero sva se res ujeli, saj mi oblikuje veliko oblek, v katerih se na odru počutim maksimalno dobro. Zame je našla pravi stil, ki mu kar rečem 'frajersko eleganten', ko sem 'nobel' videti tudi v hlačah," dokonča v smehu. Alenka pa energije ne vlaga samo v majski koncert, ampak tudi v intenzivne priprave za muzikal Mamma Mia.

"Po mojem koncertu časa za oddih ne bo, ker že potekajo tudi intenzivne priprave in morje pevskih, plesnih in igralskih vaj za muzikal Mamma Mia, katerega premiera bo en mesec po koncertu. Sodelovanje v muzikalu je najbrž največji izziv v mojem življenju, ki pa se ga neizmerno veselim, saj je ekipa fenomenalna. Sama sem bila velika oboževalka skupine Abba in vloga Rosie je kot pika na i, čeprav je to res velik zalogaj, ki zahteva popolno predanost projektu. No, po premieri in vseh predstavah v juniju pa bo nekaj časa tudi za oddih. Med vsemi vajami je seveda najboljši odklop sprehod s kužkom, kjer si napolnim baterije. Poleti pa morje, sonce, ležanje, plavanje ..." še zaključi.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story16/2015

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 16/2015

Story 16/2015, od 16. 04. 2015