Aleš Bartol: Najraje z motorjem do barke

“Vsem pesmim, ki jih Mambo Kingsi izvajamo, pravim ‘službene’ in jih ponavadi, ko jih slišim na radiu, kar preskočim.” (foto: Klemen Stular) Klemen Stular
Vir: Story
4. 9. 2015

Mambo Kings je glasbena zasedba, ki slovi po tem, da vedno poskrbi za nepozabno zabavo. Čeprav so člani na glasbeni sceni že več kot 20 let, še vedno ustvarjajo prav posebno evforijo med oboževalci in njihovi vikendi še vedno veljajo za najbolj zasedene dele tedna. "Zadovoljni ljudje so vedno večji žurerji," nam je zaupal Aleš Bartol.

Story: Aleš, kako dobro znate plesati mambo? Kdaj ste jo plesali nazadnje ter s kom?

Za ples sem res kar mojster. (smeh) Posebej v osnovni šoli sem bil prvak, ko se je ocenjevalo, kdo bolj stisne, kdo je dalj časa v temnem kotu, kdo višje dvigne koleno ... (smeh) Na našo pesem Preveč je lepih deklet pa mambo poplesavam na vsakem našem koncertu. Sam s svojo klaviaturo, kot vedno. (smeh)

Story: Poletne zabave skoraj ne minejo brez skupine Mambo Kings. Vikende imate popolnoma zasedene, pa se zato med tednom najde kakšen dan, ko z motorjem skočite do morja? Na barko?

Z motorjem na barko! Najlepše, kar je lahko. Če je le možno, startam v ponedeljek in se z obale vrnem v četrtek, ko se začnejo nastopi.

Story: Katera pesem je letos največji hit poletnih zabav? Na katero ljudje najbolj norijo?

Letos se mi zdi, da ni nekega ultra hita, kot je bila lani Gajba puna piva ali prej Rožica. So pa hiti, hrvaški, srbski, slovenski, tuji, ki so vedno na našem repertoarju, saj je sestavljen izključno iz glasbenih želja publike.

Story: Nastopate po Sloveniji, Hrvaški ... Se opazijo kakšne razlike po slovenskih pokrajinah? Kje so največji žurerji?

V zadnjem času, odkar je ta kriza, se pozna, kateri kraj ima dobro tovarno, veliko obrtnikov oziroma kateri kraj je prepuščen sam sebi. Zadovoljni ljudje so vedno večji žurerji. Na Hrvaškem pa večinoma igramo poleti samo ob obali, kjer so tako ali tako vedno najboljše žurke. Predvsem Macumba v Maredi vsak četrtek čez poletje.

Story: Kateri med vami pa je največji žurer?

Zagotovo najmlajši FreiStefi! Ko se zjutraj vračamo z nastopov, gre on še naprej v kakšen ljubljanski lokal. Ima 22 let, nov tatu čez celotno roko, igra z Mambo Kingsi in ves svet je njegov. Kaj bi si lahko želel lepšega. (smeh)

Story: Da lahko pozno v noč igrate na odru, morate le imeti dobro kondicijo. Kako skrbite zanjo?

Malo tečem, malo kolesarim, plavam in veliko smučam. Je pa to nočna kondicija, ki je povsem drugačna od tiste zdrave dnevne. Predvsem je treba spati vsaj do desetih, da si zvečer v nočni kondiciji.

Story: Konec avgusta boste nastopili tudi na Zbiljski noči, kjer ste stalni gostje. Na kaj najprej pomislite, ko vam nekdo reče Zbiljska noč?

Zbiljska noč ima zame prav poseben pomen, saj sem tukaj doma. Od nekdaj je bil to pri nas največji dogodek, ki smo ga čakali vse leto in se ga spominjali do naslednjega leta, ko si potem spet zamenjal punco. (smeh)

Story: Tam bo nastopila tudi Danijela, s katero imate duet. Boste z Danijelo tudi skupaj na odru?

Seveda, brez pesmi Te quiero skupaj z Danijelo tudi tokrat ne bo šlo.

Story: Boste igrali na njeni poroki?

Če nas povabi, zagotovo. (smeh)

Napisal Domen Mavrič
Fotografije Klemen Štular

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story35/2015

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 35/2015

Story 35/2015, od 27. 08. 2015