Aleš Bravničar: “Žensko telo je nekaj svetega”

Bravničar se lahko pohvali s 
kar 56 naslovnicami Playboyevih izdaj po vsem svetu. 
 (foto: Aleš Bravničar) Aleš Bravničar
Vir: Lea
25. 3. 2016

Mednarodno priznan slovenski fotograf, že nekaj let pa tudi režiser in direktor fotografije Aleš Bravničar ,ki je v svojih krogih zelo cenjen, saj se je z dolgoletnim delom na najvišji ravni uveljavil kot modni, reportažni in erotični fotograf, v tem letu praznuje prav poseben jubilej – 15 let s Playboyem.

Aleš je veliko svojega dela posnel v tujini, izziv in obljuba je Slovenija. “Na veliko željo številnih pa obljubim, da se bom maksimalno potrudil, da en piktorial še letos posnamemo tudi v Sloveniji. Vendar ne pričakujte kozolcev, vil in traktorjev!”
Vrhunski slovenski fotograf je pred objektivom estetsko razgalil že morje slovenskih medijskih lepotic, tudi plesalko Nadiyo Bychkovo.

A leševo sodelovanje z revijo Playboy skozi leta bi lahko ocenili kot zgodbo vrhunskega uspeha, saj je delaven slovenski fotograf v 15-letnem obdobju z bogato paleto sončnih, vročih, sočnih fotografij poskrbel, da so se te spremenile v zavidljive številke, ki jih ne moremo kar tako spregledati. 30 plejmejtk, 22 piktorialov s slovenskimi manekenkami in več kot sto znanih Slovenk za rubriko Sanjsko dekle ter skupaj 56 naslovnic Playboyevih izdaj po vsem svetu Aleša uvršča med ene najbolj zaželenih mojstrov pri nas.

"Golota mi je vedno pomenila nekaj najlepšega in od nekdaj obožujem svojstveno in estetsko skozi fotografski objektiv loviti nove, neodkrite ženske čare. Na to pač gledam kot na umetnost, saj je zame žensko telo nekaj svetega," pojasni in nadaljuje: "Vesel sem, da dekleta dajo vse od sebe oziroma da niso polovičarska, ampak v zastavljeno zgodbo vstopijo na polno, brez zadržkov. Najraje posnamem čudovito žensko na čudoviti lokaciji, saj da to celotni zgodbi še dodaten čar. Večinoma gre za kraje, ki jih sam izberem in poznam od prej ali pa sem si jih od nekdaj želel obiskati. Omenim lahko vso Ameriko, Afriko in različne lokacije po Evropi, kjer smo imeli prav posebne kotičke in jih predstavili na slikah."

'Slekel' bi Tino Maze

Vrhunski fotograf v slovenski izdaji Playboya skrbi tudi za rubriko Sanjsko dekle, ki je – verjeli ali ne – danes postala že kultna. "V Playboyevi rubriki Sanjsko dekle smo v 11 letih predstavili nekaj več kot sto znanih Slovenk, sicer pomanjkljivo oblečenih, a še vedno dovolj seksi, da je bistvo ostalo očem skrito." Katere znane medijske obraze pa si neizmerno želi pred svoj objektiv oziroma so mu izziv v prihodnosti? "Na kakšni eksotični lokaciji bi rad pred svoj objektiv z veseljem postavil tri ženske, logično vsako posebej – Vesno Janković, Tino Maze in Katarino Čas." Tako, v aprilski številki Playboya pričakujte sanjske strani oziroma fotografije Aleševega 15-letnega sodelovanja s Playboyem, ki bodo prava paša za oči, s prav posebnim presenečenjem.

Priporočamo