Aleš in Anja Hrvatin sta se skupaj prijavila v šov, a je med Biggest Loserje uspelo priti le Alešu!

Aleš in Anja Hrvatin sta se skupaj prijavila v šov, a je med Biggest Loserje uspelo priti le Alešu! (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
9. 11. 2017

Aleš Hrvatin je najtejžji tekmovalec šova The Biggest Loser Slovenija. Pred začetkom oddaje mu je sicer že uspelo izgubiti 30 kilogramov, tako da je v boj za končno nagrado in vitkejšo postavo vzstopil z 194 kilogrami. V štirih tednih je 38-letni Primorec shujšal 22 kilogramov.

Povedal je, da mu je najava oddaje predstavljala svetlo točko za prihodnost, saj je prekomerna teža že načela njegovo zdravje. Njegovi sklepi so že močno načeti, težko se premika in hodi po stopnicah, kilogrami mu onemogočajo tudi druge povsem vsakdanje aktivnosti - nogavic si več ne more obuti sam. Boji se, da bi zaradi oslabljenih fizičnih sposobnosti izgubil službo in da mu nove več ne bi uspelo najti.

Z debelostjo se Aleš bori že od otroštva. Sicer mu je nekajkrat že uspelo shujšati, izgubil je tudi več kot štirideset kilogramov, pot do zdravega telesa pa se je dokončno zaustavila, ko je zbolel njegov oče. Z ženo Anjo sta takrat povsem pozabila nase in stvari so jima ušle izpod nadzora. Težave sta reševala s prenajedanjem, številka na tehtnici pa se je vztrajno večala.

V šov sta se prijavila oba

S partnerico sta ugotovila, da s takšnim načinom življenja ne smeta nadaljevati: "Treba se je spremeniti, drugače bo prej ali slej nekdo od naju umrl." Prijavnico za The Biggest Loser sta izpolnila oba, vendar Anja na žalost v službi ni dobila prostih dni, zato je morala od tekmovanja odstopiti. "Obljubila mi je, da bo hujšala doma, da bo v mislih z mano in da mi bo s tem v popdporo," je pred vstopom v šov povedal Aleš.

Sedaj oba skrbita za svoje zdravje, Aleš hujša s pomočjo trenerjev in svetovalecev pod budnim očesom javnosti, močno pa se trudi tudi njegova Anja, ki doma obiskuje fitnes. Letos sta sicer praznovala že 14 obletnico, večno zvestobo pa sta si zaljubljenca samo v družbi prič obljubila pred dvema letoma.

Priporočamo