Aleš Hrvatin želi postati očka!

Aleš Hrvatin želi postati očka! (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Nova
11. 12. 2017

Zaradi debelosti in več kot 223 kilogramov je bil Aleš Hrvatin, ki prihaja iz kraja Kuteževo pri Ilirski Bistrici, že skoraj obsojen na posteljo. Skoraj nemogoče si je tako predstavljati, da človek pri dobrih 30 letih ni mogel praktično ničesar narediti sam, niti postriči si predolgih nohtov na nogi ...

"Zdaj, ko sem prišel nazaj iz šova, vse skupaj poteka malo počasneje, tako da pričakujem, da bom v prihodnjih dveh mesecih izgubil približno 15 kilogramov. Zaradi težav s kolenom imam zraven še fizioterapije, tako da je telovadba zaradi tega nekoliko manj intenzivna," nam pove Aleš, ki pravi, da je njegov jedilnik podoben tistemu, ki so ga imeli v šovu, fitnes studio M pa obiskuje vsak dan.

"Morda edino proteinov pojem nekaj več," še doda. Zgovoren kurjač, ki ima željo, da bi se njegova tehtnica ustavila najprej pri 123 kilogramih, torej da bo tehtal sto kilogramov manj, kot jih je imel letos januarja, si želi na koncu tehtati manj kot sto kilogrami. Že zaradi tega, da se mu bo uresničila želja – spust po jeklenici (zip line) v Planici. Do takrat bo z njim hujšal skoraj ves kraj, saj nam je Aleš zaupal, da se je v sosednji Ilirski Bistrici, kjer še naprej trenira, zaradi njega močno povečal obisk. Ker kilogrami hitro kopnijo, oblačil še ne bo menjal, saj pravi, da bi bilo zdaj vmes nesmiselno. Je pa res, da prevelika oblačila (konfekcijska številka 6XL) koristno uporabi v službi Lesonit, kjer je zaposlen kot kurjač. Ko je imel še preveč kilogramov, so mu v službi morali na pomoč priskočiti sodelavci, danes pa je situacija popolnoma drugačna.

"V službi so me spoštovali, saj sem se vedno potrudil. Zato so mi tudi dovolili, da grem v šov, saj so vedeli, da bo to pomagalo prav vsem," pripoveduje Aleš, ki nam še zaupa, da je celotno podjetje navijalo zanj, pa še veliko se jih je ravno zaradi tega vpisalo na telovadbo.

Žena je hujšala v fitnesu

In kako to, da je prišel do številke 223? Aleš pravi, da se je dobesedno nažiral: "Zjutraj, ko sem končal izmensko delo, sem v pekarni kupil kruh. Polovico sem ga pojedel že med vožnjo, drugo polovico pa doma. Bil sem resnično obseden s hrano." Danes se precej bolj pazi, le kavi in sladoledu se ne misli odpovedati. Seveda pa oboje zaužije v mejah normale. "Od nekoč sedmih, osmih kavic spijem le še dve, eno kepico sladoleda pa, mislim, da si lahko kdaj pa kdaj privoščim."

Pri hujšanju ga je od doma spremljala tudi žena, ki je med njegovo odsotnostjo shujšala za sedem kilogramov. Če bo šlo vse sreči, ko bodo izpuhteli kilogrami, pa imata oba skupaj še eno željo, in sicer da bi morda že prihodnje leto postala starša.

Besedilo: Alesh Maatko // Foto: Igor Zaplatil

Priporočamo