Aleš in Jasmina imata odlično ‘varuško’

Vir: Lea
3. 2. 2009
Ko je Jasmina Cafnik osvojila Aleša Turnška, ki je bil takrat še v skupini Avia Band, je skupaj z njim prišla tudi njegova hči Petra. In potem … potem je Jasmina izvedela, da bo dobila sina. In povedati je bilo treba tudi Petri.

“Povedala sva ji kar skupaj. Bila je zelo vesela in naju je objela. Sicer pa je Petra zelo srčna punca in se zelo rada veseli z drugimi, če so oni veseli,’’ jo pohvali Jasmina. Petra se je svoje nove vloge starejše sestre zelo razveselila, zato ni nenavadno, da Jasmini velikokrat pomaga pri Lanu. ‘’Velikokrat, ko ga hranim ali previjam, je Petra zraven. Z njim se tudi velikokrat igra, jo je pa treba razumeti, da zdaj nima toliko časa, saj se veliko uči pa tudi zabava s prijatelji,’’ sta povedala Jasmina in Aleš.

Petra bo dobra mamica
Odnos med Jasmino in Petro je prijateljski, saj se Jasmina zaveda, da ni njena mama, ne počuti pa se niti kot Petrina mačeha. ‘’Reče mi kar Jasmina. Petro sem prvič srečala pred petimi leti in v tem času se je spremenila v pravo damo. Najbolj zanimivo je opazovati spreminjanje otroka. Petra se je od takrat zelo spremenila – kot tudi Lan.’’

Punca odrašča, a Lana ne pušča ob strani. Velikokrat je Lana pazila tudi za uro ali dve in tako Aleš kot Jasmina se strinjata, da ji gre to delo vedno bolje od rok. Bo torej Petra nekoč dobra mama? ‘’Misliva, da bo najboljša mama, taka, kot bo znala biti v danem trenutku,’’ jo pohvali Jasmina.

Že oponaša mami Jasmino
Lan bo v kratkem star 18 mesecev in postaja pravi mali korenjak. Ker sta oba starša glasbenika, ni nič nenavadnega, da ima ob sebi veliko glasbe. ‘’Najbolj je hecen, če ga vprašaš, kako poje mami. Začne nežno prepevati `ta ta ta ta` in zraven zapleše. Je zelo zabaven, in če v trgovini sliši glasbo, kar zapleše pred vsemi ljudmi,’’ pravita starša, ki tisti čas, ko malega Lana pazijo Petra, babice in dedki, preživita tako, da se crkljata. ‘’Takrat poležavava dlje časa pred televizorjem in se baševa z nezdravo hrano, kot je na primer čips.’’