Aleš Klinar bo skupino Agropop popeljal v muzikal

26. 12. 2016 | Vir: Nova
Deli
Aleš Klinar bo skupino Agropop popeljal v muzikal (foto: Goran Antley)
Goran Antley

Med svojim 16-letnim delovanjem je nepozabna skupina Agropop skupaj prodala približno pol milijona kaset in plošč, izdala 15 albumov ter se tako zasidrala v srca vseh generacij.

Marca prihodnje leto se vrača s svojo zbirko največjih uspešnic na odre gledališča, z velikim glasbenim spektaklom, muzikalom z naslovom Alpska saga.

Aleš Klinar, avtor glasbe in pevec Agropopa, nam je zaupal, kako so sploh dobili idejo za muzikal. "Ljudje so nas že dalj časa spraševali, ali bo Agropop še kaj igral. Ampak glede na Šerbine zdravstvene težave je to neizvedljivo, Agropopa pa seveda ni brez nje. Zato smo z Gorazdom Slakom, ki je tudi izvršni producent, prišli na idejo, da bi naredili muzikal," zaupa Aleš, ki doda, da bo v 120-minutna zgodba povsem v stilu Agropopa. Scenarij piše Desa Muck, zgodba pa bo govorila o mladeniču Frančku, ki gre s podeželja študirat v Ljubljano, za sabo pusti dekle, mamo in očeta ter začne mestno življenje jemati z veliko žlico. Mu bo uspelo v vrvežu novih prijateljev, znancev, kolegov in prijateljice ostati in preživeti v pasteh mestnega vrveža? Odgovore boste dobili marca prihodnje leto, ko naj bi bila tudi premiera. "To bo taka vesela igra, črna komedija," je še dodal Aleš.

  • Sama velika in znana imena
    Sicer pa bosta v glavnih vlogah nastopila dva izvrstna komika in imitatorja, Tilen Artač in Ana Marija Mitič. Prav Tilen je v letošnji sezoni oddaje Znan obraz ima svoj glas odlično oponašal Aleša Klinarja in na koncu finala tudi zmagal. Poleg njiju se bo na odru zvrstilo še deset nastopajočih ter štiri članski band. Slišali bomo 22 glasbenih uspešnic skupine, kot so Samo milijon nas še živi, Pleše kolo vsa Slovenija, Porodni tango, Franček piromanček, Ti si moj sonček in še mnogo drugih. Koreografija bo delo Matevža Česna, režisersko taktirko pa bo prevzel Jure Ivanušič.

Barbara Majič

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel