Aleš Uranjek: Doma ima hudo ženo

Vir: Nova
3. 4. 2012

Bobnar Aleš Uranjek je že od začetka osemdesetih na glasbenih odrih, vendar vedno le v ozadju, saj je kot bobnar najmanj izpostavljen član skupine. Zaradi oddaje X Factor pa je nenadoma postal prepoznaven tudi med tistimi, ki ne spremljajo domačega pop roka.

Aleš je za večino televizijskih gledalcev še vedno bolj ali manj popolna neznanka in tudi sicer je svojo zasebnost ohranjal zase, pa čeprav je predvsem njegova žena Bojana zagotovo zanimiva osebnost, saj naj bi imela Aleša povsem pod kontrolo, tako da menda niti svoje polnoletne hčere Eve, ki jo je imel iz zveze pred Bojano, ne upa pripeljati domov ...

Ona kriva za spore?

Aleš je med glasbenimi poznavalci poznan kot izvrsten bobnar, kar dokazuje tudi pogodba, ki jo je imel s podjetjem Tama, da jih predstavlja na našem prizorišču.

Glasbeno kariero je začel leta 1980, dve leti pozneje pa je bil soustanovitelj skupine Šank Rock, ki je pred časom razpadla menda prav zaradi vmešavanja njegove Bojane.

Bojano je Aleš spoznal na koncertu skupine, vendar je ona najprej vrgla oko na pevca Matjaža, ki pa je bil takrat poročen, zato se je njuna aferica kmalu končala. Zanimivo pa je, da je le teden za tem Bojana že ujela Aleša, ki se je v postavno Štajerko hudo zaljubil in se z njo po kakšnem letu, dveh tudi poročil.

Uranjekova imata devetletno hčerko Živo, povezuje pa ju tudi posel. Pred leti sta namreč odprla agencijo za menedžment. V nekem obdobju jima je šlo izvrstno, saj sta zastopala najbolj priljubljene izvajalce v tistem hipu, zdaj pa ju je veliko izvajalcev zapustilo, pa tudi s številnimi prijatelji naj bi se sprl – marsikdo za to krivi prav Bojano.

Za Aleša in Bojano se je pred kratkim tudi govorilo, da naj bi se ločevala, ampak menda to ne drži.

Aleš je celo eden redkih rokerjev, ki tudi takrat, kadar v zakulisju ni žene, zavrne oboževalke, ki se mu ponujajo. Nekateri mu zato očitajo, da je copata, ampak sam ima očitno prioritete urejene in mu družina pomeni zelo veliko.

Aleš in Bojana imata še eno skupno veselje – obema imidž pomeni zelo veliko in nočeta nositi oblačil, ki jih imajo lahko vsi. Zato obleke naročata po spletu, menda pa sta glede tega hudo skrivnostna, saj ne želita izdati niti naslova spletne strani, na kateri nakupujeta.

Priporočamo