Ali Sabino pri Aneti privlači karakterna podobnost? Psihoanaliziramo!

Ali Sabino pri Aneti privlači karakterna podobnost? Psihoanaliziramo! (foto: profimedia) profimedia
22. 11. 2018

Gledalci prejšnje sezone resničnostnega šova Kmetija se verjetno spominjajo najrazličnejših konfliktnih situacij, v katere je bila vpletena Sabina s preostalimi sotekmovalci takratne Kmetije. Mar so ravno konfliktne situacije stična točka med Aneto in Sabino?

Sabina na strani Zdenke

Še do pred kratkim je Sabina tolažila objokano Zdenko po tem, ko je Zdenko verbalno napadla Aneta. Takrat je Sabina dejala, da bi se še kamen zjokal nad izrečenimi Anetinimi besedami Zdenki.

Sabina zamenja stališče

Ob prihodu nekdanjih tekmovalcev Kmetij iz gozda na posestvo letošnje Kmetije je bilo jasno, da imajo prišleki že izdelano mnenje o vsakem posamezniku na letošnji Kmetiji. Nenazadnje so imeli nekdanji udeleženci Kmetij kar nekaj časa priložnost, da so letošnje tekmovalce opazovali in si s tem ustvarili mnenje o njih. Veliko so o njih lahko izvedeli tudi preko informacij, ki jim jih je posredoval Denis, ki je informacije spretno pridobil na svojih nalogah in na tržnici.

Tudi Sabina je imela tedaj o Aneti že dodelano predstavo, a je sedaj očitno svoje mnenje spremenila, saj se v zadnjem času z Aneto druži in očitno tudi bolje razume. Ob zadnjem konfliktu med Aneto in Zdenko je prišlo tudi do spremembe Sabininega stališča do obeh sotekmovalk in tako se je sedaj Sabina postavila na stran Anete.

Ali Sabina v Aneti vidi sebe?

Če primerjamo vedenje Sabine v času bivanja na Kmetiji v prejšnji sezoni in sedaj, lahko opazimo, da se je njeno vedenje spremenilo. V lanskoletni Kmetiji je bila Sabina bistveno konfliktnejša in se je zaradi tega kaj hitro sporekla z marsikaterim sotekmovalcem na takratni Kmetiji. Se sliši poznano? Da, ravno v takšni vlogi lahko letos najdemo Aneto in to je morda tudi razlog, ki je sedaj obe sotekmovalki zbližal.

Kaj je skupnega Aneti in Sabini?

Tako Aneta kot Sabina sta inpulzivnega značaja, ki ga roko na srce, Sabina letos vseeno bolje brzda. Ob konfliktnih situacijah zato odreagirata bistveno hitreje kot preostali sotekmovalci, kar sproži val izrečenih besed, ki bi jih bilo včasih bolje zadržati zase. Podobno kot se letos ne razumeta Aneta in Denis, se v lanskoletni sezoni Kmetije nista razumela Sabina in Damijan.

V lanskoletni sezoni Kmetije je Sabina na Damijanove očitke dejala, da je Damijan njej očital določene stvari, sam pa je bil desetkrat slabši. "Damijan je igral svojo igro, s katero je predvsem želel zaščititi svojo hčerko Dejo in sebe. Mene je blatil zaradi tega, ker sem bila konkurenca njegovi hčerki in se me je želel znebiti."

No, letos očitkov Aneti zagotovo ne manjka. Popolnoma jasno je tudi to, da Aneta ščiti Nika, Nik pa njo. Če je lansko leto na Kmetiji Damijan v Sabini videl konkurenco za svojo hčerko Dejo, morda letos preostali tekmovalci v Aneti vidijo konkurenco vsak zase, saj se vsi spretno izogibajo direktnemu spopadu z njo v areni.

Po drugi strani lahko ravno vsa sovražnost preostalih sotekmovalcev do Anete in Nika, slednja pripelje tudi do finala. Saj veste kako pravijo: »V slogi je moč.« In ravno sloga med Aneto in Nikom je tista, ki jima je na Kmetiji sploh še preostala.

Aleš-Rod

Foto: arhiv POP TV