Aljaž Bedene in Kim Perne: Poročna pravljica teniškega asa in pevke!

Aljaž Bedene in Kim Perne: Poročna pravljica teniškega asa in pevke! (foto: Kristina Bucik Mlakar) Kristina Bucik Mlakar
Vir: Story
14. 9. 2017

Zadnji julijski dan sta svojo dolgoletno zvezo z usodno zaobljubo kronala teniški igralec Aljaž Bedene in glasbenica Kim Perne, ki gradi kariero pod imenom Kimalie.

Parček se je poročil v zavetju Ljubljanskega gradu, le v krogu najbližjih in ob simpatičnem intimnem poročnem slavju.

Story: Iskrene čestitke ob poroki. Pred dobrim letom dni, ob zaroki, smo se vas pocukali za rokav in takrat poroke niti še niste konkretno načrtovali. Kdaj ste torej sprejeli odločitev za usodni dan?

Kim: O datumih sva se začela pogovarjati že lani. Oba sva si želela poročiti poleti, tako sva se odločila, da jo izpeljeva kar letos. Seveda pa sva imela poroko v ponedeljek zvečer, saj sva se prilagajala Aljaževemu urniku. (smeh)

Story: Kakšen pomen pa imata za vaju poroka in zakon?

Kim: Skupaj sva že dobrih sedem let in s poroko sva oba potrdila, da želiva biti drug z  drugim vse do konca življenja. Poleg tega pa se v poročnem dnevu skriva tudi trdno prepričanje, da sva sposobna rešiti, karkoli nama pride napoti.

Story: Ste imela glede poročnega dne kakšne posebne želje?

Aljaž: Želela sva majhno intimno poroko, da bi čim bolj uživala s čim manj stresa, ki ga poročni dan lahko prinese.

Story: Kdo je prevzel vajeti organizacije poroke? Sta se tega lotila sama s pomočjo družine?

Aljaž: Večji del poročnega dne sva organizirala kar sama, seveda pa so nama na pomoč priskočili tudi družina in prijatelji, predvsem pri izbiri poročnih oblek.

Kim: Tako je! Ko izbiraš poročno obleko, ne gre brez družine in prijateljic. (smeh) Moram pa reči, da me je Aljaž lepo presenetil s svojo organizacijo. Nekatere stvari je naredil popolnoma sam, in to tako dobro, da na poročni dan ni šlo čisto nič narobe.

Story: Kako sta izbrala kraj poroke? Na kaj sta bila pri tem še najbolj pozorna?

Aljaž: Kim sem želel zaprositi na Ljubljanskem grad, in tako sem jo odpeljal tja. Ker pa naju je presenetilo vreme, sem jo potem zaprosil kar doma. Prav tako nama je Ljubljanski grad že od nekdaj pri srcu, saj sva tja hodila na zmenke že od samega začetka.

Story: Kim, ste se morda zadnji mesec pred poroko prelevili v t. i. nevesto iz pekla, o čemer tako pogosto pripovedujejo ženini?

Kim: Ker sva imela manjšo poroko, tega občutka nisem dobila, so pa seveda delali tudi 'živčki', predvsem pa je bilo prisotno navdušenje, zlasti nekaj dni pred poroko.

Story: Ste upoštevali tradicionalno izročilo: nekaj novega, nekaj modrega in nekaj izposojenega?

Kim: Najprej tega nisem imela v načrtu, potem pa mi je sestra podarila nekaj modrega. Potem nisem imela izbire in sem morala najti še vse drugo. (smeh)

Story: Katerim tradicijam sta se odločila slediti in katere so se vama zdele nepotrebne?

Kim: Ker sva se oba poročila prvič (smeh) in sva bila do zdaj le na redkih porokah, nisva točno vedela, kakšne tradicije sploh obstajajo. Tako da sva stvari urejala, kot nama je bilo najbolj všeč. Kot sem že povedala, sva se poročila v ponedeljek zvečer, kar se številnim zdi zelo nenavadno. Nekateri so me celo spraševali, ali sem prepričana, da se poročim v ponedeljek. (smeh)

Story: Kako ste se odločili za fantovščino in dekliščino? So vas prijatelji presenetili?

Aljaž: Ker pred poroko nisem bil veliko doma, smo imeli dan pred poroko super večerjo s fanti v eni izmed ljubljanskih restavracij tako da je bilo vse mirno.

Kim: Moja dekliščina je bila preprosta, punce smo se zbrale pri meni doma in kot veste, so punce na kupu vedno jamstvo za zabaven dan.

Story: So vama na dekliščini oziroma fantovščini pripravili tudi kakšne posebne naloge?

Kim: Na moji dekliščini ni bilo nobenih posebnih nalog, bolj smo klepetale in klepetale, vse je bilo zelo sproščeno.

Aljaž: S fanti smo se dobili le na večerji, saj za kaj drugega niti ni bilo časa. V Slovenijo sem prišel šele dva dni pred poroko, naravnost s turnirja v Nemčiji, in zaradi natrpanega urnika ni bilo mogoče nič načrtovati.

Story: Kakšni občutki pa so vas prevzeli noč pred poroko?

Kim: Pričakovala sem, da bom noč pred poroko najbolj živčna, ampak moram reči, da sem bila bolj živčna kakšen teden prej. Verjetno zato, ker je bilo vse že narejeno in sem le z velikim veseljem pričakovala ta dan.

Story: Kaj pa pred oltarjem?

Kim: Bilo je zelo lepo, nisem mogla verjeti, da po mesecih priprav že kar stojim pred oltarjem. Tako sem se samo prepustila in uživala.

Story: Aljaž, kakšne misli pa so se vam pletle po glavi, ko ste zagledali Kim v poročni obleki?

Aljaž: Dobil sem metuljčke v trebuhu. Verjetno sem imel čeljust pri tleh, ker je Kim izgledala resnično božansko. (smeh)

Story: Je kateremu izmed vaju pritekla tudi kakšna solzica sreče?

Aljaž: Bilo je čustveno, ampak solzice pa ni bilo. (smeh)

Kim: Res je. Čeprav je bil čustveno, nisem nič zajokala, sem pa bila blizu.

Story: Kateri del poročnega dne vam bo najbolj ostal v spominu?

Kim: Eden izmed lepših momentov je, ko sva se zagledala in sva vedela, da je to to.

Aljaž: Res je, ko sem jo videl v poročni obleki, mi je vzela dih. Ta trenutek je bil resnično poseben.

Story: Kaj svetujete vsem, ki se v prihodnjih mesecih podajajo pred oltar, zdaj ko ste sami to že izkusili?

Kim: Ko so vse priprave mimo in končno nastopi dan d, se mi zdi, da se je najbolje samo prepustiti. Z majhno poroko pride manj stresa, ampak tudi če gredo stvari narobe, se ni vredno obremenjevati, saj se na koncu vse lepo izide.

Story: Se je življenje po poroki kako spremenilo?

Kim: Seveda, oba sva popolnoma druga. (smeh) Sprememba je predvsem v občutku povezanosti, obema je veliko lažje, ko sva vsak na svojem koncu sveta. Zbližaš se, ko nekomu pokažeš, da si z njim želiš preživeti vse svoje življenje.

Nika Arsovski

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story37/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 37/2017

Story 37/2017, od 07. 09. 2017