Alma Brdžanovič: Agentka in pol

Vir: Lea
9. 7. 2009

Nekdanja tekmovalka resničnostnega šova Bar Alma Brdžanović, ki je takrat res izpadla med prvimi, se je uspešno uveljavila v svetu estrade. Vseeno pa je Alma blišč dala na stran in se posvetila delu iz ozadja. Pred dnevi se je vrnila s svetovnega izbora miss bikini na Malti, kjer je kot agentka skrbela za finalistko, miss fotogeničnosti Dijano Jokić.

Rjavolasa lepotica je svojo vlogo agentke vzela zelo resno. “Mogoče sem to vzela bolj zares kot druge agentke. Res sem se trudila, in to se je tudi videlo. Na koncu je slovenska predstavnica Dijana prišla v finale svetovnega izbora in postala miss fotogeničnosti,” je povedala Alma, ki je za svojo varovanko skrbela kot za lastnega otroka.

Slovenija je izstopala

Almina želja je bila preprosta – želela je, da Dijana izstopa med 42 lepoticami sveta, in to je tudi dosegla.

“Že v Sloveniji sem ji organizirala lepotno preobrazbo v salonu Cat, kjer smo Dijano iz blondinke spremenili v ognjeno bakreno lepotico. Oblikovalca Mira Mišljena sem prosila, da posebej za večer, ko se dekleta predstavljajo v nacionalnih barvah, naredi kopalke v naših barvah. Miro je dodal tudi broške, ki so nama pozneje na zabavi v nacionalnih barvah prav prišle. Dijani sem tam rekla, naj ko bo na odru, povabi gospoda Morrisa, ki je glavni pokrovitelj izbora, in mu na odru podari eno broško kot darilo, za kar je požela ogromen aplavz,” se spominja Alma.

Stroga agentka

Alma je kot agentka zelo stroga, saj zahteva poslušnost, voljo in trdo delo.

“Vedno, ko so bili v bližini fotografi, sem Dijani rekla, naj bo tam in naj bo njihovo središče. Na koncu so, da bi jo slikali, čakali v vrsti. Ko so punce snemali in ko so plesale, sem Dijani govorila, kaj naj dela in kam naj gre, s kom naj se pogovarja in s kom ne,” še pove Alma, katere recept za uspeh je očitno deloval.

“Svetovala sem ji tudi, kaj naj kdaj obleče, kakšen stil frizure naj ima in kaj naj obuje. Povedala sem ji tudi, kaj naj reče oziroma kaj naj omenja o svojem življenju, kaj je zanimivo in kaj ne.”

Pohvale in nove priložnosti

Alma je za svoje delo agentke prejela tudi številne pohvale drugih agentov.

“Vesela sem bila vsake pohvale, saj sem v vse vložila ogromno energije in seveda je to le potrditev, da delam dobro. Romunska agentka me je zelo pohvalila, da sem dober agent in da vidi, zakaj kdaj kaj Dijani rečem, pa čeprav ne razume našega jezika. Agentka iz Tajvana pa mi je že ponudila nadaljnje sodelovanje. Modele bomo pošiljali na snemanja na Novo Zelandijo, v Dominikansko republiko in Peking,” še pove Alma, ki ji zaradi brihtnosti in dobrega posla nihče ni verjel, da je stara komaj 22 let.