Alma Brdžanović žrtev fovšije!

Vir: Nova
16. 6. 2009

Nekdanja zvezdnica resničnostnega šova je na vseh področjih iznajdljiva, tako pa je tudi pri študiju podjetništva. Tepeta jo le njen dolgi jezik in glasno govorjenje, ki povsod vzbujata pozornost.

Tako ni ostal prezrt niti njen študij, kjer je obkrožena predvsem s sošolkami. Alma pravi, da obveznosti na fakulteti in izpite opravlja z levo roko in da niti ne presedi dolge ure za knjigami, saj ji je študij ekonomije pisan na kožo, kar tudi pove svojim sošolkam.

Enako se ji je dogajalo že v srednji šoli, kjer se prav tako ni veliko učila, a je kljub temu vse opravila, zaradi tega pa dobivala zavistne komentarje in polena pod noge. Ne čudi jo, da se ji isto dogaja na fakulteti. Razširile so se govorice, da naj bi goljufala in za opravljene naloge plačevala drugim:

»Očitno grem v nos ravno tistim, ki dolgo časa preživijo za knjigami, dosegajo pa iste rezultate ali še slabše kot jaz. Imam pač srečo, da mi uspe vse, česar se lotim, in to ne z goljufijo. Snov tako dobro obvladam, da mi profesorji na ta račun celo kdaj zvišajo oceno. Tako se je zgodilo tudi pred kratkim, ko je profesor poslovni načrt naše skupine tako dobro ocenil, da nam je dal vse možne točke.«

Alma trenutno zaključuje drugi letnik fakultete, pred njo je še en letnik, nato pa si bo prislužila naslov diplomirana ekonomistka.

Nina Keder