Alma Kochavy (Odprta kuhna): Sin se prihoda sestrice že veseli

Na otvoritveni dan Odprte kuhne smo prvič videli Almin nosečniški trebušček, ki ga je bilo skozi široko oblekico težko ujeti. (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Story
5. 4. 2017

Tudi na uredništvu smo z nestrpnostjo pričakali tisti pomladni petek, ko s Pogačarjevega trga zadiši po okusih z vsega sveta. Odprta kuhna je pretekli teden le napovedala svojo peto sezono in tudi tokrat z odprtimi rokami postregla z novostmi iz kulinaričnega bazena, pa tudi s prav posebnim presenečenjem, ki bo že čez dva meseca popestrilo življenje družine Kochavy.

Že več kot 120-krat sta Alma in Lior doživljala tremo na večer pred Odprto kuhno in kot nam je na s soncem obsijanih stopnicah pretekli petek v prestolnici povedala Alma, ni bilo nič drugače niti letos.

"Na večer pred odprtjem smo bili vsi tako navdušeni, kot bi to počeli prvič, čeprav smo to izpeljali že več kot 120-krat, gostili že več kot 150 vrhunskih chefov, postregli več kot tisoč različnih jedi ... ampak vsako odprtje sezone je preprosto posebno," nam je ob pozdravu povedala Alma in dodala, da bodo gostje tudi letos imeli kaj raziskati. "Letos smo se osredotočili na nove ponudnike. To je le kulinarična tržnica in za nas je glavni cilj še vedno to, da na Odprto kuhno pripeljemo najboljše, kar premore slovenska kulinarika. V tem trenutku imamo potrjenih 75 ponudnikov, kar je zelo lepa številka. Vsekakor pa se bo številka skozi sezono še povečala. Znova smo pripeljali nekaj vrhunskih imen in mislim, da bo čisto vsak našel nekaj zase," nam je med sprehajanjem med stojnicami dogodka pripovedovala dolgolaska, ki je v preteklih mesecih po Sloveniji raziskovala kulinarične posebnosti. "Če le lahko, se konec tedna vedno odpravimo h kakšnemu našemu partnerju in jih obiščemo zunaj okvirov Odprte kuhne. Ko se sezona zaključi, je namreč cilj ta, da obiščemo vse, ki jih še nismo obiskali, da obiščemo nove restavracije, odkrijemo nove okuse, trende ..." nam je pojasnila Alma.

Čeprav se vse to že tako sliši - predvsem pa diši - imenitno, najboljše šele prihaja. Alma nam je prav na otvoritvenem dogodku pokazala svoj nosečniški trebušček in povedala, da se jim bo že čez dobra dva meseca doma pridružila deklica. "To je moja druga nosečnost in zdi se mi, da je vse veliko lažje kot pri prvi. Počutim se odlično, v resnici skoraj tako, kot da ne bi bila noseča," je opisala svoje počutje in dodala, da kljub mamljivim vonjavam na Kuhni nima posebnih 'nosečniških' želja.

"No, v resnici mi najbolj dišijo stvari, ki jih ne smem. Zdaj bi jedla tatarca, sašimi, poskusila bi kakšno dobro novo pivo ... ampak mislim, da se naši možgani zanalašč poigravajo s to željo ravno takrat, ko ne smeš," je povedala temnolaska in dodala, da se je skoraj triletni sin novice o novem družinskem članu razveselil. "Sicer pa ne vem, kako oni to razumejo. Z njim se veliko pogovarjamo o tem, nimam pa pojma, kako to dojema. Mislim, da se bo zavedal, kaj to pomeni, komaj takrat, ko bo dojenček prišel k nam. Zdaj sicer govori, da bomo dobili dojenčka, ne vem pa, ali razume, da to pomeni tudi, da se bo nekdo igral z njegovimi igračami, da bo jokal in nas ponoči budil," pravi Alma in dodaja, da tudi v nosečnosti skrbi za svoje telo in postavo ne posveča posebne pozornosti.

"Vse počnem isto kot prej. Tudi prej sem hodila na telovadbo, kar počnem tudi zdaj. Tudi prej sem bila ves čas v akciji, kot sem tudi zdaj. Enostavno mislim, da je nosečnost obdobje, ko imaš kvečjemu več energije, ne manj. Kot bi ti narava dala malce zagona in energije, ker moraš biti močan. Zdi se mi, da to ni čas za tarnanje, čeprav razumem, da je vsaka nosečnost drugačna in da se nekatere ženske tudi zelo slabo počutijo. Ampak meni je super. Manj ko se obremenjuješ, bolje je," je še povedala.

Napisala Kaja Milanič
Fotografije Primož Predalič

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story14/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 14/2017

Story 14/2017, od 30. 03. 2017