Alma Rekić iz kuhinje v politiko

Alma Rekić iz kuhinje v politiko (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
15. 11. 2018

Odlična kulinarična mojstrica in nekdanja vidna žirantka v kuharskem šovu MasterChef Slovenija Alma Rekić ima rada številne izzive.

V teh jesenskih se je dneh odločila, da kot politična novinka pogumno vstopi v svet politike in kandidira na novembrskih lokalnih volitvah za županjo občine Jesenice. Almo smo poklicali, da nam kar sama iz prve roke razkrije, kako je prišlo do te odločitve, ki se je v njej kuhala, kot sama pravi, kar leto dni.

“Najpomembnejši razlog je, da si želim sprememb. Želim si, da v ospredje pridejo mlajši, morda tudi drugače misleči ljudje. Želim si konstruktivnih mnenj, predvsem pa sprememb, za katere menim, da so nujno potrebne. Da sem se podala v politične vode, me je prepričala moja funkcija občinske svetnice v tem mandatu,” pove Alma in doda: “Videla sem ogromno stvari in na žalost nepravilnosti. Odločala sem se kar nekaj časa, potem pa je bila odločitev sprejeta sama od sebe. Vsekakor je prvo področje, ki ga je treba urediti, sociala. Ker sem oseba, ki ji je mar, sem našla tudi kar nekaj rešitev na socialnem področju. K temu bi rada dodala, da sem na Alenko Resinovič - Rezo izjemno ponosna in ji želim kot županski kandidatki v Domžalah veliko uspeha. Sedanjemu in prejšnjemu županu sem hvaležna za vse, kar sta naredila za naše Jesenice, ni vse slabo, vendar pa so nujno potrebni sveži pogledi in razmišljanja, nove ideje in obrazi,” sklene nekdanja žirantka, ki smo jo v šovu spoznali kot neizprosno, vendar na trenutke tudi čustveno chefinjo.

Besedilo: A. P. // Fotografija: osebni arhiv