Alma Rekić je v prvi vrsti Denisova mama

27. 4. 2016

Čeprav smo Slovenci Almo Rekić podrobneje spoznali v vlogi sodnice v oddaji MasterChef Slovenija, je v prvi vrsti mama 13-letnega Denisa in uspešna poslovna ženska. Obiskali smo jo v Grand hotelu Union in z njo poklepetali o stvareh, ki trenutno zaznamujejo njeno življenje.

Vaš urnik je izredno pester, pa vendar. Nad čim se navdušujete zadnje čase?

V zadnjem času sem začela hoditi v hribe, na kar sem zelo ponosna, saj tega prej v življenju nisem počela. Pohodniške palice imam vedno v avtomobilu. Ko greš zjutraj in dočakaš sončni vzhod ... to je čudovito.

Kateri vrh pa ste nazadnje osvojili?

Mislim, da je bilo v nedeljo, ko smo se odpravili na Vodiško planino. Zelo lepo.

Kaj pa naslednji? Ste že začrtali, kam se boste odpravili?

Na Roblek si želim iti.

Kaj pa Triglav?

Uf, to pa ne še. Za zdaj sem pri 1.600-metrskih hribih. (smeh)

Letos v oddaji MasterChef sodelujete drugič, v tej sezoni pa je bilo tudi veliko novosti. Nov urnik snemanj, znani tekmovalci ...

Letos imamo premore med snemanji malce daljše, kar seveda pride zelo prav. Snemanja so kljub temu naporna, ampak se zaradi prostih dni počutiš malce manj utrujenega. Tempo je sicer hud, vendar je tudi lepo.

Letos smo v oddaji prvič videli znane Slovence. Kako se z njimi ujamete na snemanjih?

V resnici nimamo stika s tekmovalci. Ne glede na to, ali so znani ali neznani, če temu lahko tako rečemo. Oni pridejo tekmovat in za vse veljajo ista pravila. V MasterChefu je tako, da obvelja tvoj krožnik, in ne obraz.

Pa vas je družina letos že obiskala na snemanju?

Ne, letos sin še ni prišel, pa tudi nič ni omenil, da bi. (smeh)

Če sem prav razumela, živite na Jesenicah, kajne? Torej veliko časa preživite v avtomobilu?

Trenutno sem zaposlena v Grand hotelu Union v Ljubljani in priznati moram, da mi jutranja vožnja pride kar malce prav. Mislim, da se med vožnjo pripraviš v glavi, zbereš misli, spiješ kavico, in če je sončen dan, se skoraj malce napolniš z energijo. In enako je za nazaj. Če si slabe volje, si prevetriš glavo, preden prideš domov. Meni ta vožnja kar ustreza.

Koliko časa preživite na cesti?

Ogromno, ker imam res veliko opravkov, ne samo službenih. Letanja z enega konca na drugega poberejo veliko časa ...

Pa ste že kdaj imeli prometno nesrečo?

Tudi to, ampak se vožnje zaradi tega nisem ustrašila. Nisem bila kriva, sem pa imela totalko. Šele po tem, ko se ti zgodi kaj takšnega, se začneš zavedati, kako je, ko nekdo drug zaspi za volanom, in koliko lahko takšne stvari vplivajo nate. Treba je biti pozoren, ker se zgodi, ko najmanj pričakuješ.

Kaj pa zdaj? Imate za mesece po koncu MasterChefa že kakšne načrte za počitnice, morda za prvomajske?

Še ne. In je tudi nemogoče. Čaka me veliko dela, tečajev, novih projektov tudi na delovnem mestu. Pa tudi za prvomajske praznike ne. Še malce bo treba počakati.

Glede na to, da ste sami del velikega šova, in glede na to, da je Pop TV letos predstavil pestro shemo domačih šovov – ali spremljate kakšnega?

Ne, nobenega ne spremljam in tudi nikoli nisem spremljala takšnih oddaj. Nasploh zelo malo gledam televizijo, navadno samo takrat, ko grem spat. V resnici je ne gledam, samo vklopljena je.

V zadnjem času je vse več kuharskih oddaj. Ste si kdaj želeli, da bi se v vlogi voditeljice preizkusili tudi sami?

Ne, v to se ne bi spuščala. Nikoli si nisem želela imeti svoje oddaje in ni mi všeč, da bi bila nenehno vezana na snemalne dneve. MasterChef je super, ker nisem ves čas vpeta v to.

Značke: Alma Rekić