Alma Rekić: Navdušena nad dijaki, bodočimi kuharji

Alma Rekić: Navdušena nad dijaki, bodočimi kuharji (foto: Planet TV, N. Divja, Peter Irman) Planet TV, N. Divja, Peter Irman
Vir: Nova
29. 5. 2018

Nekdanja žirantka šova MasterChef Slovenija Alma Rekić, ki s svojo ekipo na polno deluje v hotelu Kongo v Grosupljem, je pred dnevi bila na slovenski obali, natančneje v Ankaranu na Debelem Rtiču, kjer je potekal finale projekta Tuševa zvezdica 2018.

Ekipa Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana je postala dobitnica nagrade izjemno odmevnega projekta Tuševa zvezdica, ki širši javnosti, delodajalcem in kolegom iz stroke predstavlja mlade in ambiciozne kuharje, natakarje in turistične delavce pri njihovih prvih korakih. Kuharsko-slaščičarska kulinarična mojstrica Alma je bila del komisije, ki je ocenjevala kuharski del dijakov, zato smo jo prosili, da nam iz prve roke razkrije, kakšna je vidna kuharska prihodnost pri mladih.

Alma Rekić: Navdušena nad kuharji

"Odličen Tušev projekt me je prevzel, tako sem se z veseljem odzvala in bila v Ankaranu na finalu Tuševe kuharske zvezde. Moram reči, da smo si v ocenjevalni komisiji postavili pravilo, da jih ne ocenjujemo strogo, ker so to le dijaki. A so nas vse skupaj zelo lepo presenetili," pove Alma in doda: "Zlahka so dvignili standard ocenjevanja. Pokazali so veliko znanja in zrelosti, pokazali so ogromno svojih sposobnosti in zagotovo lahko rečem, da bi jih z veseljem lahko zaposlila marsikatera vrhunska restavracija."

Foto: Planet TV, N. Divja, Peter Irman

Priporočamo