Alma Rekić: Zapušča gostinsko ekipo v Kopru

Alma Rekić: Zapušča gostinsko ekipo v Kopru (foto: Alpe, Goran Antley) Alpe, Goran Antley
Vir: Nova
21. 8. 2017

Vseslovensko priznana kuharska mojstrica in ne nazadnje vidna žirantka v kuharskem šovu MasterChef Slovenija Alma Rekić se je pred dnevi kot vodja kuhinje v koprski restavraciji Carpaccio poslovila od svoje ekipe.

Novica je kot strela z jasnega udarila v gostinskih krogih na slovenski obali, saj se kar niso mogli načuditi, da le po nekaj mesecih nov kulinarični izziv zapušča velika kuharska mojstrica. Seveda smo Almo poklicali, da nam iz prve roke razkrije, zakaj odhaja iz koprske restavracije. "Že ko sem sprejela izziv v Kopru, smo bili dogovorjeni za nekaj mesecev, dokler se kuhinja ne usposobi. Imam kup projektov v realizaciji in to je bil razlog, da dolgotrajno ne morem ostati. Če sem iskrena, je bila to samo pomoč. Menim, da je restavracija z mojo prisotnostjo dobila neko noto in dobro delo je bilo narejeno," nam pove Alma in brez dlake na jeziku.

"Za odhod sem se odločila že pred poletno koprsko prireditvijo Rumena noč, ker sem menila in čutila, da je že čas. Ob odhodu sem upala, da bo kuhinja še naprej držala standarde, ki so bili postavljeni, saj so bile ocene gostov super. Ne vem pa, kako zdaj stvarem strežejo oziroma ali bodo obdržali raven ali zvrst restavracije. Po odhodu nisem opazila ravno prijaznih komentarjih gostov na spletu, v ponudbo so namreč dali kar veliko zadev z žara, kar pa ni v skladu s prvotno zasnovo te restavracije, kot smo si jo v samem začetku z ekipo zastavili in ob mojem delu tudi dosegli. Iskreno jim želim veliko uspeha tudi v prihodnje."

Seveda smo kuharsko mojstrico povprašali, kako nadaljuje svoje projekte in kaj bo v prihodnjih tednih, mesecih pri njej na prvem mestu. "Še vedno imam veliko projektov.  Izšla bo moja knjiga Torte, nato delo na akademiji. Ostajam pri tem, da sem vedno pripravljena pomagati restavracijam, a zdaj za nekaj časa na prvo mesto postavljam družino in poletni počitek, da si naberem energije za nove jesenske izzive," nam za konec pove Alma.

Ekipo zapušča tudi Reza

Koprska restavracija Carpaccio je ostala tudi brez nekdanje medijsko prepoznavne vremenarke Alenke Resinovič Reze, ki je delala v strežbi. Razlog odhoda nam je sama razkrila, a če smo iskreni, smo ob pripovedovanju ostali brez besed. "Res je, ne delam več tam. Pravzaprav se že nekaj časa ukvarjam s problematiko prekarstva, zdaj še bolj intenzivno, saj sem ga doživela na lastni koži. Vesela sem, da so mojo delavnost in prijaznost dobro prepoznali v LifeClass hotelih, kjer so mi že ponudili službo," pove Reza.

Z direktnostjo razkrije, zakaj je zapustila 'petično' koprsko restavracijo: "Izkušnja v koprski restavraciji Carpaccio je zame bila ena bolj stresnih. Že pred začetkom dela sem večkrat poudarila, da nimam nobenih izkušenj, a so me kljub vsemu takoj poslali v strežbo. Z neprestanim kritiziranjem, poniževanjem, prezirom in tudi grožnjami so me, čeprav veljam za zelo močno osebo, pripravili do tega, da sem se skoraj sesula. Po več dni skupaj sem delala tudi po 11 ur in vrhunec dosegla zadnjo noč, ko sem se pri obračunu naredila napako. Zmerjanje, kričanje, grožnje. Ojoj, kakšna norišnica je bila to! Nikoli pa ne bom pozabila neke francoske gostje, ki je z družino prišla na večerjo. Ko so pojedli, me je poklicala za račun in vprašala, ali delam samo jaz v strežbi? Opravičila sem se ji, če so morali čakati, a izkazalo se je, da ni bila težava v tem. Jaz sem se jim smilila, ko so gledali, v kakšni situaciji sem bila. Rekla je, da jih, kljub zelo dobri hrani, v to restavracijo ne bo več. Ko so odšli, so mi v roke stisnili takšno napitnino, kot je še nisem dobila."

Alojz Petrovčič