Alya: Hotela je biti fantek

Vir: Lea
28. 1. 2010

Radoživa pevka Alya nas vedno znova preseneti s svojim odločnim, temperamentnim videzom. Prav v tem času se pripravlja na novo presenečenje, s katerim bo spet ‘šokirala’ javnost.

“V pozitivnem smislu, seveda,” se nasmehne Alya. Pevka namreč pripravlja podobo nove pesmi z naslovom Non stop. “Tako je naslov tudi moji novi zgoščenki in moj cilj je, da bi to pesem oblekla v imidž, ki ji ustreza. Zdi se mi, da s tem približam ljudem točno to, kar jim želim povedati in pokazati. Za zdaj pa naj to, kaj pripravljam, ostane skrivnost.”

Najraje v moški družbi

Alya je bila že kot otrok precej navihana, kar je pozneje izživela ravno skozi svoje pesmi. “Pri meni je bil vedno prisoten čar raziskovanja, in če si se za trenutek obrnil, me že ni bilo več na tistem mestu, kjer si me pustil,” se spominja pevka.

“Rada sem sklepala nova poznanstva in rada sem bila v moški družbi. Morda zaradi tega, ker sem bila bolj fantovski tip dekleta. V meni je nekaj časa tlela želja, da bi bila celo fantek. Lase sem ostrigla na kratko in bila upornik brez razloga. Včasih pa sem s tem želela dokazovati, da so stvari, ki nam jih govorijo starši, drugačne. Da ni besed, kot so: ne zmoreš, ne smeš, s katerimi te poskušajo omejevati. S tem sem bila delček upornika z razlogom,” se nasmeji Alya.

Pripravlja se na pustovanje

Pevka ima te dneve polne roke dela. “To me v bistvu preseneča, saj januar večinoma velja za mesec, ki ga glasbeniki izkoristimo za počivanje. Zdaj pa je moj urnik nabito poln z obveznostmi in nastopi.” Alya že nekaj časa poučuje na glasbeni šoli in njeni otroci pridno nastopajo.

“Najmanj trikrat na teden poučujem svoje učence. Najmlajša deklica je stara pet let in ima izjemen posluh. Učim pa vse starosti in obiskujejo me tudi študentje. Na koncu leta smo imeli dva večja nastopa in odlično so se izkazali,” je ponosna njihova učiteljica. “Zdaj se pripravljamo na pustovanje. Nastopila bom na Ptuju, ki vsako leto privabi večtisočglavo množico. Vabljeni, da se nam pridružite!”