Alya: Nosila obleko iz las

Alya med
nastopom. (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
17. 3. 2015

Pojavile so se govorice, da je bila Alyina obleka, ki jo je nosila na Emi, narejena iz čisto pravih človeških las. Govorice smo preverili pri Alyi.

Kot nam je povedala svetlolasa pevka, si je modni kos iz las želela že dlje časa, zdaj pa se ji je zdel primeren trenutek, da željo realizira. "Obleka je bila narejena po naročilu, saj jo je zame naredila oblikovalka Nina Šušnjara," je povedala Alya in dodala, da obleka ni narejena iz pravih las. In kot je poseben videz, je posebna tudi nega. "Ker sem jo oblekla le enkrat, časa za posebno nego obleke še nisem imela," je povedala Alya, a hkrati dodala, da se takšne obleke neguje tako kot prave lase. "Pred nastopom na Emi sem se morala počesati," je povedala Alya.

Z lasmi je delala prvič

"Takšno obleko iz las sem izdelala prvič, ni pa prvi kos iz las, ki je na trgu," je povedala oblikovalka in stilistka Nina Šušnjara in dodala, da sta z Alyo hoteli, da obleka izpade živo in drugačno, tako kot je Alya sama. Obleko so sicer izdelovali 14 dni, vrednost tega posebnega modnega kosa pa bi Nina težko ocenila, povedala pa je, da cena ni nizka. "To ni obleka za na ulico, temveč odrski kostum. Kostumografske stvari pa navadno stanejo več," je še povedala Nina, ki jo videz Alyine obleke spominja na učinek modnih kosov, ki so narejeni iz kozjih dlak. "Veliko oblikovalcev izdeluje kose iz dlak dolgodlake koze," je povedala Nina in dodala, da je bilo na to struno zaigranih že kar nekaj modnih kolekcij, priznava pa, da kosa iz umetnih las še ni videla. "Vem, da je slovenski modni oblikovalec Uroš Balantič že pred leti v modnih dodatkih uporabil prave človeške lase. Mi smo tokrat šli v čisto drugo sfero," je še dodala Nina, ki je barvo las na Alyini obleki uskladila z barvo njenih las. 

MAJA MUHIČ

Značke: Alya

Priporočamo