Alya od Triglava do Balkana

Alyina zadnja uspešnica Non Stop se je na radijskih postajah odlično prijela. (foto: Tanja Zrinski) Tanja Zrinski
Vir: Govori.se
27. 4. 2010

Pevka Alya se te dni mudi v Rovinju, kjer v okviru Kompasovih počitnic skrbi za pevsko izobraževanje otrok.

»Ideja o dopustovanju med počitnicami, ki poleg zabave združuje tudi učenje petja, se mi je zdela fantastična. Takoj sem jo zgrabila in priznam, da sem pričakovala, da bo otrok, starih do 15 let, ki se želijo učiti peti res veliko, da pa bo naval tolikšen, si nisem upala niti sanjati,« priznava Alaya, ki smo jo ujeli ravno med pripravami na ure petja.

»Ena skupina otrok, ki so bili tukaj v Rovinju s svojimi straši je že odšla domov in bilo je prav ganljivo, priznam, dekleta smo jokala, tako močno smo se zbližala med seboj, a zdaj je tukaj že nova skupina in novo delo,« opisuje svoje bivanje in delo v Rovinju Alya, ki pa je pred kratkim na radiu Veseljak prejela tudi lepo nagrado, za največkrat predvajano pesem.

»Pesem Brazil je bila zavrtena tolikokrat, da so mi dali prav posebno nagrado, da me bo na moj uspeh spominjala ves čas. Zelo sem bil  vesela in obenem počaščena. Vsak uspeh mi pomeni veliko, saj v svojo glasbo vlagam veliko truda in dela,« je še povedala Alya.

Se pa Alya pripravlja na še eno pot, tokrat daljšo, saj je bila njena pesem Zadnji dan nominirana tudi za Pesem balkana preko televizije Balkanika tv, ker se tudi sicer vrti veliko slovenskih izvajalcev. »Če bom zmagala še tukaj bom res vesela uspehov, ki se mi dogajajo v zadnjem času, a že sama nominacija mi pomeni veliko,« je presrečna Alya, ki je imela sicer v izboru kar dve svoji pesmi (poleg skladbe Zadnji dan je bila to še pesem Brazil).

Priporočamo