Alya plete gnezdo v Mozirju!

Alya komaj čaka 
poletje, saj ji 
zimske 
temperature niso 
pisane na kožo. (foto: Osebni Arhiv) Osebni Arhiv
Vir: Nova
25. 3. 2019

Pevka je zadnje mesece polno zasedena, saj pripravlja nov album, na katerem bo svoje največje hite predstavila v povsem novi preobleki. 

Poleg tega pa svetlolaska tudi skrbno načrtuje gradnjo novega domovanja. Čeprav pevka svoje zasebno življenje nerada izpostavlja v javnosti, pa nam je tokrat le zaupala nekaj podrobnosti. Alya je obrnila novo stran v svojem življenju, o čemer priča tudi težko pričakovani album Nova Alya, na katerem bo predstavila svoje največje hite v povsem drugi luči. Glasbenica, ki je nenehno vpeta v ritem koncertov in snemanj, tako veliko časa preživi v studiu, zato jo je za ta letni čas precej toplo vreme zelo razveselilo.

To ji je vlilo dodatno mero energije, ki jo bo svetlolaska v naslednjih mesecih res potrebovala, saj bo uresničila svoje dolgoletne sanje – zgradila si bo hišo. Čeprav je bila dolgo prepričana, da se bo iz Štajerske preselila bližje Ljubljani, se je na koncu odločila, da ostane v domačem Mozirju.

“Vedno sem govorila, da se bom selila bližje Ljubljani, saj imam tam veliko obveznosti. Na koncu pa sem ostala v Mozirju. Ne vem, stvari so se tako sestavile. Savinjska dolina je res lepa in ima dobro energijo. Ljudje so prijazni,” navdušenja nad domačimi kraji ne skriva Alya, ki ne bo imela niti najmanjših težav zavihati rokavov, čeprav bo pred začetkom gradnje morala preskočiti še kar nekaj ovir.

“Joj, ne še. Kmalu pa. Trenutno smo šele v fazi pridobivanja dokumentacije. Ni mi problem zavihati rokavov, četudi gre za gradbeno delo. Moji starši so veliko gradili, ko sem bila še otrok. Očitno mi je to ostalo. Začeti nov projekt mi ne predstavlja ovir. Veselim se gradnje hiše.”

Notranje oblikovanje

Njena druga ljubezen je notranje oblikovanje, zato se že veseli dne, ko bo hiša postavljena in jo bo lahko opremila po svojih željah. Načrtov za hišo seveda ni znala zrisati sama, temveč je to delo prepustila arhitektu, medtem ko bo notranja oprema povsem v njeni domeni. Pred časom je že opremila svoje drugo domovanje v Dalmaciji, pri čemer je zelo uživala, za svoje delo pa prejema tudi številne pohvale.

“Vsak, ki pride, je navdušen, to me še bolj spodbudi,” pojasni Alya. Sama prisega na izčiščen slog z dodatki lesa in kamna. Vse to rada kombinira s popolnim nasprotjem, kot so recimo razkošni baročni lestenci, umetniške slike … “Ideje najdem v revijah. Rada imam oblikovanje, ki je na prvi pogled minimalno, notranjost pa potem povsem preseneti obiskovalca,” zaključi pevka. 

Ne miruje

Alya oboževalce preseneča z novim albumom Iz dnevne sobe. Na njem lahko slišimo njene največje hite v čisto drugačni preobleki. Pevka je ploščo ustvarila s svojim bendom, pri ustvarjanju sta se jim pridružila harmonikar Jure Tori in pa Berislav Blaževič iz skupine Parni valjak. Taktirko nad dogajanjem je držal priznani producent Dejan Radičević, ki je v preteklosti že uspešno sodeloval s Siddharto, Neisho in hrvaško skupino Vatra.

Besedilo: Nika Arsovski // Fotografiji: osebni arhiv