Alya: "Poročne obleke sem pomerjala nekaj ur"

Alya: "Poročne obleke sem pomerjala nekaj ur" (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
25. 8. 2017

Ena od bolj priljubljenih in lepših slovenskih pevk, Alya, je večino julija preživela v Dalmaciji. Zaupala nam je, da sta si s partnerjem tam zgradila hišo. "Ravno sva jo dokončala, česar sem zelo vesela, saj je gradnja trajala dobri dve leti." Čeprav o partnerju ni želela govoriti preveč, pa nam je zaupala, da najbolj uživa v pomerjanju poročnih oblek.

Alya je na intervju prišla vsa zagorela in sijoča, kot bi ravnokar skočila iz morja. "Res je, večji del dopusta sem že porabila v juliju, zdaj pa skačem gor in dol zaradi koncertov, saj smo sredi koncertne sezone in smo nenehno na odrih. Tako da malo kombiniram, ampak mi prav ustreza tako," se smeji Alya, ki je na splošno veliko na morju.

"Sicer pa sem veliko na morju, rada imam našo prekrasno obalo, letos sem bila nekaj dni v Piranu, sicer pa sem veliko v Dalmaciji, saj sva s partnerjem tam zgradila hišo. No, ravno sva jo dokončala, česar sem zelo vesela, saj je gradnja trajala dobri dve leti. Tudi letos je k meni za nekaj dni na obisk prišla moja ekipa, ki je z mano na koncertih. Smo zelo povezani, tako da morje ponavadi med drugim izkoristimo za nove načrte. Zelo je zabavno," navihano pove. Vseeno pa na počitnicah najde čas predvsem za lenarjenje. "Najraje lenarim! Toliko se mi dogaja, da na dopustu potrebujem mir, edina aktivnost je čoln, sicer pa jem, spim, berem in plavam, to je to, pika in amen. Letos sem na morju spala teden dni, toliko sem bila v zaostanku," nadaljuje Alya.

Treba si je vzeti čas zase

Ker Alya veliko nastopa, tako na koncertih kot na festivalih, si rada privošči počitek. Napornega ritma je sicer vajena, a je po izkušnji s tumorjem ščitnice, ki je zdaj sicer pozdravljen in se Alya trenutno počuti odlično, spoznala, da si je treba vzeti čas zase.

"Koncertov je res veliko, ampak saj veste: najraje sem na odrih in mi je tudi najlepše. Takšnega ritma sem sicer vajena, a se zavedam, da si je treba vzeti tudi čas zase, saj se sicer nabere stres in ti telo hitro pove, da nekaj ni okej, tega sem se že naučila. Sem bila pa resnično potrebna počitka. Sicer se mi prvih nekaj dni ni uspelo odklopiti takoj, saj sem na morje odšla naravnost po festivalu Melodij morja in sonca, kjer sem letos nastopila kot gostja, uspelo mi je šele po nekaj dneh ... Predvsem pa se trudim, da se na morju res odklopim."

Dva ali trije koncerti na dan

Energična pevka ima vedno nekaj v rokavu in se vedno z nečim ukvarja. "Nenehno smo v pogonu, vedno se nekaj kuha. (smeh) Trenutno se najbolj posvečamo koncertom in novim projektom, penini Alya, ki smo jo z Radgonskimi goricami lansirali lani ... Preostalega pa vam še ne smem razkriti." Sicer pa ne nastopa le med vikendi, saj ima koncerte tudi med tednom. "Vsi koncerti niso ravno med vikendom, so tudi med tednom, letos so se lepo porazdelili, tako da si lahko vmes lepo vzamemo čas tudi za dopust, medtem ko je bilo lani to dosti težje. Je pa res, da včasih v enem dnevu 'podelamo' dva do tri vikende, (smeh) saj imamo velikokrat po dva ali tri koncerte v enem dnevu." Ko jo vprašam, kako je to izvedljivo, enostavno odgovori: "Ne sprašujte, kako nam to logistično uspe, ker še sami ne vemo, ampak uživamo, sploh verjetno zato, ker smo res super ekipa in se krasno razumemo. Smo veliko na odrih in zelo uživamo, tu smo najraje."

O zaroki in poroki

Sicer pa se že nekaj časa šušlja, da se je Alya zaročila. Njen partner Luka, ki je med drugim tudi njen menedžer, naj bi bil tisti, ki je Alyi ukradel srce. Alya o njem sicer ni želela govoriti, čeprav nam je zaupala, da sta s partnerjem že postavila hišo v Dalmaciji, na vprašanje o zaroki pa se je široko nasmejala in povedala, da to ne drži, sicer pa zelo rada nosi prstane.

Pa poroka, je zanjo pomembna? "Poroka je krasna stvar, seveda če si jo oba želita, lepo je videti pare, ki se pripravljajo na ta svečani obred in vstop v novo življenje. Tega vidim veliko, saj imamo koncerte tudi na porokah. Moram priznati, da sem se v videu 'Halo' med snemanjem, ko sem nosila poročno obleko, počutila odlično! Zdaj popolnoma razumem ženske, kako pomembno jim je, da je obleka prava, in kako težko se je odločiti za 'tisto pravo'. Jaz sem jih pri Sanjski obleki, kjer so mi jo tudi posodili, pomerjala kar nekaj ur in lahko bi trajalo še in še, vse so mi bile namreč všeč!"

Eva Jandl