Alya prodaja svoj dom

Alya prodaja svoj dom (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Nova
16. 1. 2017

Čeprav se v teh dneh Alya že na veliko pripravlja na svoj veliki nastop na EMI, se velike spremembe obetajo tudi v njenem zasebnem življenju.

Na spletni strani www.bolha.com smo namreč zasledili oglas za Alyino prelepo hišo v bližini Mozirja, kot kontaktna oseba pa je bila navedena njena mama Cvetka, s katero smo o nepremičnini poklepetali tudi mi.

Kljub temu da je Alyi 310 m2 velika hiša izredno pri srcu, saj je v njej tudi sama odraščala, v zadnjih letih pa si je v zgornjem nadstropju uredila tudi izjemno lepo nadstandardno opremljeno stanovanje, ji njen trenutni življenjski slog naroča spremembo. "Alja je veliko naokoli, tudi v tujini, zato bi ji bolj ustrezalo, da bi si ustvarili več različnih domovanj. Ta hiša je prav tako prevelika," nam je povedala Cvetka in dodala, da je hiša primerna za družine z otroki, saj jo obdaja prelep vrt na kar 711 m2 zemljišča, prav tako pa je v bližini tudi vsa potrebna infrastruktura - trgovina, šola, vrtec, knjižnica ...

Luksuz za 279 tisočakov

Hiša, ki je bila v osnovi zgrajena leta 1878, združuje dve stanovanji; v pritličju prvo z dvema spalnicama in dvema balkonoma ter kopalnico z ločenimi sanitarijami, v zgornjem nadstropju pa drugo luksuzno stanovanje, ki je bilo prenovljeno leta 2014 in v katerem je živela pevka Alya. Kot nam je povedala mama Cvetka, bo pohištvo v hiši večinoma ostalo v celoti, ceno hiše pa so postavili na 279.000,00 evrov. "Mislim, da mora vsak, ki bi ga zanimal nakup, hišo priti pogledat in se prepričati o tem, da izžareva domačnost in ljubezen," nam je povedala in dodala, da je možnosti preureditve prostorov veliko.

V tiptop stanju

Sicer pa bodoči kupec ne bo imel veliko skrbi s preurejanjem, saj se nepremičnina lahko pohvali z novimi okni in novo fasado, hiša je bila namreč obnavljala med letoma 2010 in 2014. Kot je zapisano v oglasu, se hiša ogreva na kurilno olje, lahko pa tudi na trda goriva.

K. M.

Priporočamo