Alya: Zaljubila se je vsako poletje

Alya (foto: Tanja Zrinski) Tanja Zrinski
Vir: Story
20. 6. 2011

Pevka Alya je na videz divje dekle, a je prava romantična duša. Že nekaj časa je srečno vezana, vseeno pa jo kdaj prešine tudi spomin na katero od poletnih romanc, ki jih je doživela kot najstnica.

Bliža se poletje, čas zabav in poletnih romanc, o čemer govori tudi vaša nova pesem z naslovom Vse bo v redu. Imate tudi vi takšne spomine na svoja poletja? Ste doživeli veliko poletnih romanc?

Res je, sem zelo romantična duša in imam ogromno posrečenih spominov na poletne romance. Kot otrok sem se vsako poletje na morju zaljubila (večkrat), tako da je bilo težko iti domov.

Zakaj so po vašem mnenju poletne romance tako opevane? Ker so kratke in sladke ali imajo kakšen drug čar?

Tako je, po mojem ravno zaradi roka trajanja, najbolj zaradi iluzij. Večina jih pravi, da je ljubezen iluzija, (smeh) pozneje nostalgije in še bi lahko naštevala.

Mislite, da ima ljubezen, ki se začne tako, prihodnost? Ali je vzdušje, ki vlada v poletnih nočeh, le trenutno in jeseni sledi streznitev?

Verjetno, kakor kje ... Sama rada verjamem v usodne ljubezni, ljubezni na prvi pogled, saj poznam nekaj parov, ki so to potrdili. Res pa je, da večina tovrstnih poletnih romanc žal ne preživi, saj gre za neko doživetje, iluzijo, kot sem že omenila.

Se spomnite pesmi, ki je spremljala katero od vaših poletnih ljubezni? Si jo kdaj predvajate in ob njej obujate spomine?

Hm ... Največ spominov me veže na Phila Collinsa in Jacksona, v katerega sem bila zaljubljena. V tem obdobju se mi je največ dogajalo. Zaljubila sem se celo v fanta, ki mu je bil zelo podoben, vendar je bil starejši od mene. Za zdaj tega, da bi si te pesmi predvajala in ob njih obujala spomine, še nisem storila, je pa dobra ideja.

Kje ste preživljali večino poletij? Imate radi vročino?

Poletje vedno preživljam ob morju, saj ga enostavno obožujem! Nikakor si ne znam predstavljati poletnega dopusta v hribih ali nekje na hladnem, kar počne vedno več ljudi.

Ste se kdaj opogumili in fanta ogovorili prvi?

Čeprav sem res 'old school' (stara šola, op. a.) in imam rada, da je fant tisti, ki prvi pristopi k dekletu, se je že zgodilo, da sem bila tako pogumna in zatreskana, da sem ga kar prva ogovorila!

S katero iztočnico za pogovor pa vas je kdaj kdo najbolj očaral? Se spomnite res duhovitega začetka pogovora?

Različno … Ponavadi so to tako smešni pogovori, včasih celo o brezveznih stvareh in se velikokrat tudi končajo tako. Vse skupaj pa se lahko prične s provokacijo in drezanjem.

Vas je kdaj zadelo na  prvi pogled - fant je stopil skozi vrata, vi pa ste pomislili, tale bo moj!?

Uf, seveda!

Besedilo vaše pesmi omenja tudi Georgea Clooneyja. Kako je on zašel v vaše besedilo? Nekako si nismo predstavljali, da je on vaš tip moškega …

Tudi jaz ne, čeprav - da ne bo pomote - je 'hud'. Besedilo in pesem je namreč napisal Jan Plestenjak, tako da si je celostno zgodbo naslikal pravzaprav on. Ko sem prebrala besedilo, je bila to edina stvar, ki me je malo zbodla. Hmm, George Clooney? Saj je 'kul', ampak nisem bila prepričana. No, sčasoma pa sem ob vaji z Janom in Martinom Štibernikom, ko smo oblikovali komad, ugotovila, da je to bistvo pesmi. Vsak se obregne ob Georgea in seveda ob 'vse bo, vse bo, vse bo vredu'.

George je zagotovo šarmanten moški in ima sloves kavalirja. Imate radi, da vas moški razvaja, ali kaj takega obstaja samo v romantičnih filmih?

Mmmmm, ja, seveda imam to rada. Kako da ne!

S čim vas moški prepriča? S čim vas je na primer prepričal vaš fant?

Moški me prepriča predvsem s kavalirstvom, naravno samozavestjo in dobro komunikacijo.

Je on vaše varno zavetje? Je on tista prva oseba, na katero se obrnete, ko gre vse narobe?

Super je imeti ob sebi nekoga, ki ti stoji ob strani, te ima rad in ki mu lahko zaupaš. Vendar menim, da je vseeno najbolj pomembno, da si sam dovolj močan, da ne iščeš nenehno okoli sebe druge polovice, da te izpolni in osreči.

Ali mislite, da je samo ljubezen dovolj za dobro razmerje?

Mislim, da je še ogromno drugih dejavnikov, ki zelo pomembni.

Vaša podoba je divja in tudi zadnje fotografiranje s fotografinjo Tanjo Zrinski je malce izzivalno. Ste takšni tudi zasebno? Radi izzivate?

Res je, zadnje fotografije so dokaj provokativne in vsakič, ko jih zagledam, me spravijo v smeh, saj vem, kako smo se zabavali med delom. Rada imam zdravo provokacijo in jo jemljem kot zabavo. Sicer pa sem tudi sicer polna energije, si pa redno polnim baterije na umirjene načine, kot so vadbo joge, sprehodi v naravo in stiki z živalmi.

Rada dela z najboljšimi: Znova z Janom Plestenjakom

Alya je za novo skladbo z naslovom Vse bo v redu znova združila moči z Janom Plestenjakom. ''Zgodilo se je tako kot pri vseh prejšnjih sodelovanjih, spontano. Sicer pa z Janom vedno zelo rada sodelujem in ga izjemno cenim kot glasbenika,'' šarmantnega pevca hvali Alya in doda, da so pesem dokončali zelo hitro, v resnično rekordnem času.

''Ponavadi se lahko studijske zadeve vlečejo celo mesece, pri Janu pa stvari hitro stečejo. Smo pa malo pohiteli tudi zaradi oddaje pesmi na radijske postaje pred poletjem.'' Avtor skladbe je v celoti Jan, Alya pa pravi, da je v glasbi vedno vzajemno sodelovanje, saj sicer izdelek ne more biti uspešen.

Tudi tokrat pa je za fotografiranje za promocijo nove pesmi izbrala Tanjo Zrinski.

Nova Story že v prodaji

Story