Amalija Knavs: Kupila stanovanje v Novi Gorici

Amalija Knavs: Kupila stanovanje v Novi Gorici (foto: Splash News) Splash News
Vir: Nova
28. 11. 2016

Novogoriški center EDA je, kot kaže, vroča nepremičnina tega dela Slovenije. Čeprav so se govorice o tem, da je stanovanje v najvišji stavbi Nove Gorice kupila naša najboljša smučarka Tina Maze, izkazale za neresnične, pa je med prebivalci tega obmejnega mesta pred kratkim bilo slišati namigovanja, da je svoje stanovanje v tej stavbi kupila tudi mama ameriške prve dame Amalija Knavs. 

Čeprav ni znano, kaj je v nadstandardni novogoriški stanovanjski zgradbi očaralo prvo taščo Amerike, lahko nakup enega izmed 40 stanovanj upraviči s številnimi zavidanja vrednimi lastnosti. Objekt, ki je bil zgrajen leta 2011, se z 20 nadstropji lahko pohvali z nazivom najvišje zgradbe v tem obmejnem mestecu, medtem ko so stanovanja le v zgornjih štirih etažah.

Kljub temu da stanovanja merijo med 65 in 190 kvadratnimi metri, naj bi se Amalija odločila za nakup 98,7 kvadratnega metra velikega stanovanja, ki se lahko pohvali z 12,5 kvadratnega metra veliko odprto ložo in velikimi steklenimi površinami v bivalnih in spalnih prostorih. Kot smo utegnili izvedeti, je stanovanje v predzadnjem nadstropju, in sicer trisobno. Čeprav EDA center res ni ena od Trumpovih stolpnic, pa bo lahko Melania, če bo v Novi Gorici obiskala starša, občudovala razgled, ki ga v New Yorku težko ujame. Največja stanovanja namreč ujamejo prelep pogled proti vzhodu, kot tudi zahodno sonce in pogled proti Italiji in Goriškim brdom. Prav razgled številni krivijo za to, da je stolpnica tako priljubljena med tistimi z malce zahtevnejšim okusom.

Nadstandardna oprema stanovanja prve tašče Amerike

  • loža v velikosti 12,5 m2
  • troslojna zasteklitev oken
  • talno gretje in hlajenje
  • stropni konvektor za razvlaževanje
  • naravno in prisilno prezračevanje
  • visoki stropi do tri metre

Sicer pa je stečajna upraviteljica stanovanja iz EDA centra dokončno prodajala na poletni dražbi, na kateri so se prostori prodajali za približno 1.700 evrov na kvadratni meter, vanje pa je bilo treba vložiti še približno 300 evrov po kvadratnem metru, saj v njih ni bilo talnih oblog in kopalniške opreme, prav tako pa je bilo potrebno tudi beljenje sten. Amalija naj bi stanovanje sicer kupila že pred časom, po zemljiški knjigi sodeč leta 2012, koliko je zanj morala odšteti, pa lahko le ugibamo. Po oceni geodetske uprave vrednost stanovanja znaša 142.330 evrov, znano pa je tudi, da se je na dražbi največje, kar 190 kvadratnih metrov veliko stanovanje, prodajalo za 246.228 evrov.

  • SLABA NALOŽBA?
    Lansko zimo so na agenciji za okolje ugotovili, da je bil zrak v Novi Gorici med najbolj onesnaženimi, še bolj onesnažen kot v Trstu in celo bolj kot v Milanu. Vrednost drobnih delcev je namreč presegla 125 mikrogramov na kubični meter, kar je veliko več od vrednosti, kot jih je agencija izmerila drugje po državi. A vendar so špekulacije glede tega, ali je nemara stanovanje v takem kraju zato slaba naložba, odveč. Nova Gorica je kljub tem podatkom zaradi svoje lege zelo priljubljena.

Maja Muhič

Priporočamo