Ana Colja: Hčerka je njen največji ponos!

Ana Colja: Hčerka je njen največji ponos! (foto: Aleš Bravničar, Helena Kermelj) Aleš Bravničar, Helena Kermelj
Vir: Story
8. 7. 2018

Pred kratkim se je v Slovenijo znova vrnila svetlolasa lepotička Ana Colja, ki je pred nekaj leti zapustila domovino in si utrla pot na modne brvi Milana, Londona, Sydneyja vse tja do Los Angelesa. Tam se je Ana nato ustalila in si ustvarila družino.

Danes mamica hčerkici Mii se je vrnila v Slovenijo, ob njeni vrnitvi v domače kroge pa jo bomo lahko spremljali tudi na domačih naslovnicah revije Elle in ob 200. izdaji slovenskega Playboya.

Postavna manekenka Ana Colja je manekensko pot začela že pred več kot desetletjem. Ana je takrat svet mode začela zajemati s polno žlico in njen drugi dom so postale Združene države Amerike oz. natančneje sončna Kalifornija.

Story: Ana, lahko bi rekli, da je že precej let minilo od tega, ko ste svoje poslanstvo našli v manekenskih vodah - najprej v Italiji, nato Angliji, Avstraliji in se potem ustalili v Ameriki. Kako ste se navadili na tamkajšnjo življenje?

Amerika je res poglavje zase. Prvo leto po selitvi iz Avstralije v Los Angeles je bilo najtežje. Nekako se nisem našla. Pogrešala sem Sydney in prijatelje, vendar se je to spremenilo, ko sem tudi v Los Angelesu spoznala čudovite ljudi, s katerimi smo še danes zelo dobri prijatelji. Nekatere stvari so tam veliko lažje in tudi ljudje so zelo prijazni. Imela sem res samo lepe izkušnje in mi bo Amerika ostala v lepem spominu. Z veseljem se bom vrnila na obisk.

Story: Ustvarili ste si družinico, postali mamica. Kakšno poslanstvo je postalo to za vas?

Postati mama in občutiti to največjo ljubezen je največje in najboljše, kar se mi je zgodilo. Če vam odkrito povem, ne vem, kako sem živela prej. Želim jo naučiti vsega, kar znam, in ji dati dobro osnovo, na kateri bo gradila in delala. Že danes je otrok moj največji ponos.

Story: Po rojstvu hčerke ste si vzeli nekaj časa zase, potem pa se znova vrnili na modne brvi. Ste pa tudi med nosečnostjo veliko delali, in sicer za nosečniške blagovne znamke. Mi zaupate kaj o tem?

Res je ... Vzela sem si dve leti in pol pavze, da sem bila z otrokom. Med nosečnostjo sem mislila, da se bom kaj spočila in da se bo delo malo ustavilo, a je bilo prav nasprotno. (smeh) Veliko strank si želi prave nosečnice. Pravijo, da imajo nosečnice poseben čar in da se to kaže tudi na fotografijah. S tem se strinjam. Veliko bolj poskrbijo zate na snemanjih ... Veliko več je pavz in res poskrbijo, da ti je udobno.

Story: Pred kratkim ste se vrnili v Slovenijo, kjer ste z Alešem Bravničarjem naredili prav posebno fotografiranje. V bistvu pa imata tudi skupno preteklost. Nam zaupate kaj o slikanju z znamenite Route 66?

To je bila velika avantura. (smeh) Res smo se imeli čudovito. Z Alešem se zelo dobro razumeva, in kadarkoli se dobiva za slikanje, oba veva, da bo steklo brez zapletov in bova oba naredila svoje delo. Pa še luštno bo. Tukaj pa je bilo še toliko bolje, ker smo raziskovali nove kotičke in snemali v puščavi na zapuščeni bencinski črpalki, kjer je pozneje snemal videospot tudi Enrique Iglesias.

Story: Nekako vsi tisti, ki odidejo v tujino, priznajo, da je doma res najlepše. Kako vi doživljate dom in Slovenijo v primerjavi z Ameriko?

Ni nobena skrivnost, da sem vedno pogrešala Slovenijo. Nisem sicer vedela, da se bom preselila nazaj, a vendar sem vedno čakala, da pridem nazaj. Vsaj na obisk. Slovenija mi je bila vedno dom v srcu, kjerkoli sem živela. Čeprav danes pravim, da je dom objem tistega, ki ga ljubiš. Nekatere stvari so boljše v Ameriki, nekatere pa tukaj. Če se osredotočiš na dobre stvari, ti je lahko luštno prav povsod. Sem pa v Ameriki pogrešala naravo. Takšno naravo, ki je samo tukaj. Tako zelena trava in gozdovi ... To, da smo tako majhni in da ne rabiš tri ali štiri ure in več, da prideš kam na lepše ...

Story: Mamina kuha, ste dejali v enem od intervjujev, je najboljša. Vas je razvajala zdaj, ko ste bili doma?

Odkar imam svoje stanovanje, se razvajam kar sama. (smeh) Drugače pa prideva z Mio na kakšno nedeljsko kosilo.

Story: Ste s seboj pripeljali tudi svojo Mio?

Nikamor ne grem brez nje ... Čeprav kdaj potrebujem tudi čas zase.

Story: V bistvu ste čas v Sloveniji izkoristili za nekaj zanimivih projektov. Krasili boste naslovnico Elle in Playboya. Čeprav ste bili že na številnih naslovnicah priznanih revij, so domače izdaje le nekoliko drugačne. Kaj vam to pomeni?

Mogoče je tako, kot pravijo športniki, ko imajo tekmo doma, da je veliko več pritiska in hočeš bit še boljši ... Tako je tudi na snemanjih.

Ana Colja: Hčerka je njen največji ponos!

Story: Vaše fotografije bodo krasile tudi editorial 200. številke Playboya. Kakšna izkušnja je bila to za vas?

Z Alešem sva se že pred snemanjem dogovorila, kako naj bi bilo to videti. Oba sva izrazila želje, da ne bi bilo pozneje kakšnih presenečenj. (smeh) Alešu popolnoma zaupam in snemanje je steklo brez kakršnihkoli komplikacij. Imeli smo se lepo in dosti nasmejali. Res je bila top ekipa.

Story: Aleš je pred svoj objektiv postavil že številne modele. Kakšen je občutek delati z njim v primerjavi s tujimi fotografi?

Na to ne gledam tako, ali je fotograf tuj ali domač. Gledam na nivo profesionalnosti, da je dobra energija, seveda si ogledam delo fotografa, preden se odločim snemati z njim. Aleš je v samem vrhu in končni rezultat je vrhunski.

Story: Bi Mio postavili tudi kdaj pred fotografski objektiv? In kaj bi ji dejali, če bi želela iti po vaših stopinjah?

Jaz je ne bi postavila pred fotografski objektiv, če pa si bo to pozneje želela sama, jo bom podpirala. Je pa načrtovano malo drugačno snemanje z Mio, mojo mami in menoj ... Torej tri generacije z nemškim magazinom tu v Sloveniji. Tega se veselim, ker bo to nekaj posebnega za nas in bomo imele te slike in spomine za vedno. Za ta projekt sem se odločila zato, ker smo si s temi strankami res blizu in se poznamo že 15 let.

Besedilo: MIMA // Fotografije Aleš Bravničar, Helena Kermelj

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story14/2018

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 14/2018

Story 14/2018, od 21. 06. 2018