Ana Colja: Uspešna manekenka na naslovnici Playboya

Ana Colja: Uspešna manekenka na naslovnici Playboya (foto: Aleš Bravničar) Aleš Bravničar
Vir: Nova
25. 6. 2018

Ob 200. izdaji slovenskega Playboya njegovo naslovnico krasi Ana Colja. Priznana slovenska lepotica, ki si je svojo pot gradila na tujih modnih brveh in si življenje ustvarila v sončni Kaliforniji.

Postavna manekenka Ana Colja je svojo manekensko pot začela že pred več kot desetletjem, ko se je pojavila ob boku znanih modelov, kot so: Sara Hudarin, Nuša Šenk, Nika Globokar, Jana Koteska, Maja Malnar in druge. Dekleta so takrat veljala za novo generacijo milenijskih modelov, ki so se iz Slovenije podale na tuje modne trge od Milana do Los Angelesa. Ana je takrat svet mode začela zajemati s polno žlico in njen drugi dom so postale Združene države Amerike, natančneje sončna Kalifornija.

Ana Colja: Uspešna manekenka na naslovnici Playboya

Ana ima zavidljivo kariero modela. Začela je v Milanu in nadaljevala v Londonu, nato pa se preselila v Los Angeles, kjer se je ustalila, poročila in postala mamica. Ana je nosila številne kreacije najprestižnejših imen, kot sta Giorgio Armani, Christian Dior in druge, njen obraz pa so krasile številne naslovnice revij, kot so Vogue, Maire Claire in Elle. Tokrat pa jo lahko občudujemo še na naslovnici 200. izdaje slovenskega Playboya, za katerega pictorial je posnel Playboyev fotograf Aleš Bravničar.

Ana, ki je mamica triletni Miji, je s svojo energijo prepričala celotno ekipo in rezultat so čudovite fotografije, ki jih bralci lahko občudujejo že od petka, 22. junija, dalje. "Z Ano se zagotovo poznava že več kot 15 let in energija med nama je odlična," je ob slikanju povedal Aleš Bravničar, ki je pred objektiv postavil že številne znane lepotice. "Ana se je po dolgem času vrnila iz Amerike in izkoristila sva priložnost, da smo posneli te fotografije. Sprva smo pripravljali rubriko Sanjsko dekle, a je na koncu izpadla čudovita naslovnica 200. izdaje slovenskega Playboya s celotnim editorialom," nas je razveselil Aleš.

Ana Colja: Uspešna manekenka na naslovnici Playboya

"V bistvu sva z Ano že fotografirala, in sicer v Ameriki, mislim, da leta 2010. Takrat sem Los Angeles obiskal v družbi Maje Lazar. Odšla sva na obisk k Hughu Hefnerju in poklicala še Ano, ki je bila pripravljena na izziv. Odpeljali smo se na znameniti Route 66 in naredili prav posebno slikanje celotnega editoriala z oblačili Nine Šušnjara. Potem se nekaj časa nismo videli, in ko je prišla v Slovenijo, je bila logična izbira, da jo postavimo na naslovnico revije Playboy. Loui Ferry je poskrbel za pričesko, Maja Drab za ličenje, stiliranje pa je delo Alenke Birk. Prostor so nam gostoljubno odstopili v salonu Velana living. Salon, kjer najdeš res izbrano kolonialno pohištvo iz različnih dežel od Tajske, Filipinov, Kalifornije ... Skratka, čudovite dizajnerske kose. To je zagotovo najlepši salon pohištva pri nas," je še povedal Aleš. "Vse skupaj je dalo pridih, kot da bi slikali v čudovitem lobiju kakšnega hotela v Koloradu. Izpadlo je odlično."

Besedilo: Mima // Foto: Aleš Bravničar, arhiv, Helena Kermelj

Priporočamo