Ana Dežman, hčerka Elde Viler: Šov bo velika izkušnja in še večja šola

Ana Dežman, hčerka Elde Viler: Šov bo velika izkušnja in še večja šola (foto: POP TV) POP TV
21. 9. 2019

36-letna diplomirana teologinja Ana Dežman, ki jo bomo spremljali v novi sezona Znan obraz ima svoj glas, se najbolj veseli tistih preobrazb, ki so ji ljubi liki, poleg tega pa tudi plesa in raznolikih načinov petja. Pred pričetkom šova je tako dejala, da bi najraje imitirala Barbro Streisand, Shirley Bassey in Aretho Franklin. In ravno v slednjo se bo preoblekla v prvi oddaji.

In ko že govorimo o preobrazbah ne moremo mimo vprašanja, da Ane ne bi vprašali, kaj ji pomeni sodelovanje v tem šovu? "Pomeni mi dodatno prepoznavnost v drugačni luči, da lahko izrazim sebe in se predstavim skozi razne like, vloge, stile ter na ta način širim področje svojega glasbenega delovanja. Prepričana sem, da bo šov velika izkušnja in še večja šola za naprej," je odgovorila hčerka legendarne pevke Elde Viler, ki je na glasbenih odrih pobrala že kar nekaj nagrad in dosegle lepe uspehe.

In kateri so njeni najslajši? "Na zabavnem glasbenem področju štejem pod uspehe nagrado za najboljšega debitanta na Narečni popevki 2000 in pesem Oj otrok muj, nagrado za naj debitanta na Slovenski popevki leta 2000. Pesem Cvetje in poletje, nagrada za naj pesem na Slovenski popevki leta 2001 za pesem Rada bi, 3. mesto na Emi 2002 s pesmijo Pelji me, kjer sem doma. Med uspehe na klasičnem opernem področju pa štejem 1. nagrado na državnem tekmovanju Ithaka 2008, 3. mesto na državnem tekmovanju Temsig leta 2009, vlogo Fenene v operi Nabucco, Berta v Seviljskem brivcu, ta glavna pa še prihaja, in sicer Santuzza v Operi Cavalleria Rusticana," je na kratko strnila Ana Dežman.

Priporočamo