Ana Dolinar in Ranko Babić: “Bila sva kot pravi parček”

Ana Dolinar in Ranko Babić: “Bila sva kot pravi parček” (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Story
29. 5. 2015

Prva sezona prve slovenske romantične komedije Ena žlahtna štorija je bila pravkar končana, Story pa je v enem izmed zadnjih dni ujel dva nadvse zabavna lika, Eli in Ibra. Ana Dolinar in Ranko Babić sta ljubimca v seriji in velika prijatelja takrat, ko kamere ugasnejo, kot pravita, pa se je med njima v mesecih snemanja ustvarila prav posebna energija.

O tem, prigodah s snemanja in odzivih njunih družin, smo poklepetali med kratkim odmorom med snemanjem njunega zadnjega ‘ljubezenskega’ prizora.

Story: Končala sta snemanje Ene žlahtne štorije. Zdaj se vama bo urnik kar sprostil, kajne? Imata že kakšne načrte?

Ana: Ja, najprej depresija, potem pa … (smeh) Ranko: Jaz imam drugačne plane, ampak niso za v časopis. (smeh) Ne, seveda imamo načrte. V načrtu je, da se zdaj posvetimo družini. Veliko smo snemali, veliko smo bili odsotni in zdaj moramo nadoknaditi. Pravzaprav imam že urnik, kaj moram narediti.

Story: Kaj pa?

Ranko: Na primer, žena je zdaj vsak dan pazila na otroka, jaz sem bil na snemanju, imel sem predstave … Zdaj pa si je ona rezervirala en mesec, da bo malo ‘na of’, in bom jaz prevzel del. Ana: Jaz se moram najprej malo nazaj sestaviti, potem pa naprej.

Story: Pa bosta zdaj, ko ne bosta več preživljala toliko časa skupaj, pogrešala družbo drug drugega?

Ana: Pri takih projektih - in za film to velja še bolj kot za gledališče - se med ekipo ustvari vez, kemija … Vse bom pogrešala. Neka praznina je potem. Upam, da se bomo še družili, oziroma sem prepričana, da se bomo. Ranko: Zagotovo se bomo družili, odvisno je le, v kakšni ekipi. Tudi njo bom pogrešal, z njo sem se veliko naučil. Sam sem prvič posnel serijo in res sem vesel, da sem dobil Ano Dolinar za soigralko. Ana: Naslednji teden greva že na kavo, ne? Ranko: Normalno. In še enkrat moram priznati, da sem se veliko naučil. Postal sem boljši človek zaradi nje. (smeh). Poglej ta njen nasmeh, kako tega ne boš pogrešal?

Story: Na kameri je vajin odnos videti zelo pristen. Kako pa bi ga opisala takrat, ko so kamere izklopljene?

Ranko: Uf. Pravzaprav sva vse doživela v teh treh mesecih, bila sva kot pravi parček. Sva se imela fajn, vmes sva se tudi sprla, potem sva bila drug na drugega malo jezna. (smeh) Ana: Vse je bilo. Tako kot v realnem življenju. Ranko: Zato pa je potem verjetno tako dobro delovalo tudi na kameri.

Story: Pa si serijo ogledata po televiziji?

Ana: Ja, jaz si. Tokrat je sicer prvič, da se gledam, ker se nisem nikoli prej. Ugotovila sem, da se iz tega ogromno naučim, pa tudi zanima me, kako je videti. Ranko: Ja, zanima te. Ker pravzaprav ne veš, kaj se dogaja, ker drugi snemajo ločeno. Dobro, da imamo vsi to možnost, da se program lahko previje nazaj, da lahko pogledamo. Ana: Zanimivo je videti in gledati, kako se zgodba razpleta, ker sicer ne sledimo vsem zgodbam. Ranko: Tako hitro se dogaja; ko dobiš en del, ga zvadiš in posnameš. Potem se med seboj pogovarjamo: ‘’Kaj pa ti, Zala, kako si ti daleč s snemanjem?’’

Story: Pa sta velika kritika svoje igre?

Ana: Jaz sem. Ranko: Uf, jaz tudi. Kolikokrat sem bil živčen, ko sem videl kaj na televiziji in sem si samo mislil: ‘’Kaj? Tako sem odigral, al’ kaj? Ne se hecat’, kreten!’’ (smeh) Ana: Zato pa se o teh stvareh toliko pogovarjamo. Kako bi lahko kaj naredili bolje, kaj lahko popravimo … Ker smo veliko stvari videli po tem, ko so bile že predvajane.

Story: Kako pa komentirajo partnerji in otroci? Gledate serijo skupaj?

Ana: Jaz navadno ne. Ranko: Pri meni je odvisno, če serijo ujamem, ker imam veliko predstav. Od 18 delov sem recimo pogledal približno štiri. Žena pravi, da sem super, in hčerka enako. Sprašuje me, ali se bom spet ‘lubčkal’ s teto, in njej je to čisto normalno, da se ‘lubčkam’ z drugo teto na televiziji. (smeh)

Story: Pa je vaša hčerka že spoznala Ano?

Ranko: Enkrat smo se dobili skupaj na igrišču z otrokoma, da bi se skupaj igrala. Ana je pripeljala svojo Ronjo, jaz pa Tajo in mi je rekla: ‘’Aha, kaj bosta pa vidva delala, ko se bova midve s tisto punčko igrali? A bosta pila kavico in se ‘lubčkala’?’’ Ana: (smeh) Ranko: Ja, res ji je prav normalno, da ima oče dve ženi. (smeh) Ana: Jaz sem Ronji nekaj prizorov prevrtela, tako da ni videla tega dela. (smeh)

Story: Kateri prizor s snemanja pa vam je ostal najbolj v spominu?

Ranko: Rekel bi, da je bil to prizor pri cerkvi, ko sva se strastno ‘lubčkala’, ravno trenutek pred tem pa sva se zelo sprla. ‘’Ti si en kmet! Jaz? Ti si kmetica!’’ (smeh) Ana: Ja, takrat sva se res ‘orng’ sprla. Prav tako je bilo: ‘’Utihni, ne morem te več gledati!’’ in potem, akcija, za prizor, v katerem sva se strastno poljubljala. (smeh) Ranko: Jaz sem moral reči, da čutim energijo med nama, ko pa sva končala prizor, je šel vsak v svoj kot. (smeh) Ana: Takrat pa so še vsi govorili, koliko je energije med nama … (smeh)

Story: Kako pa preklopiš?

Ranko: Hočeš nočeš moraš. Prepirala sva se zato, ker se imava rada. Potem sva samo šla čez to kreganje … Ko sem jo poljubljal, sem jo tako ‘na hard’. (smeh) Ana: … ker bi me v tistem trenutku raje tepel, kajne? (smeh) Veliko smo skupaj, utrujeni smo, res si vedno z istimi ljudmi, ki si jih tukaj spoznal, in pride do različnih napetosti. Ranko: Ko pa potegneš črto, je bilo vse pozitivno. Saj bi bila iluzija, da bi bili vsi tri mesece dobre volje. Saj nisva bila sprta, samo malo sva si šla na živce. Jaz znam malo provocirati in biti malo težek, ona pa vzkipljiva kot dinamit. Ko sem čutil, da je bila slabe volje, sem začel še bolj drezati … To je moja specialiteta. Ampak zdaj sva se navadila drug na drugega.

Story: Česa pa kot igralca ne bi nikoli storila?

Ana: Jaz vem, da v gledališču ne bi nikoli na odru ubila živali, ker je bilo že veliko takih predstav.

Story: Ranko? Ubiti živali?

Ana: Ja. V preteklosti so se v predstavah ubijale kure, prašiči … Ranko: Jaz nisem dobil do zdaj še nič takšnega in sem vse naredil.

Napisala Kaja Milanič

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story