Ana Dolinar je presrečna! Družina je bogatejša za deklico Nano Ama iz Gane!

27. 8. 2015

Maja leta 2013 smo pisali o hudi osebni tragediji, ki je prizadela igralko Ano Dolinar, saj so ji takrat zaradi komplikacij v petem mesecu nosečnosti morali prekiniti nosečnost. Hčerka Ronja, ki jo imata z možem Sebastijanom Horvatom, je bila stara komaj leto in pol, a takrat žal ni postala starej­ša sestrica, zdaj pa je zgodba povsem drugačna. Mlada družinica je presrečna, ker se jim je pridružila deklica Nana Ama iz Gane.

Maja leta 2013 smo pisali o hudi osebni tragediji, ki je prizadela igralko Ano Dolinar, saj so ji takrat zaradi komplikacij v petem mesecu nosečnosti morali prekiniti nosečnost. Hčerka Ronja, ki jo imata z možem Sebastijanom Horvatom, je bila stara komaj leto in pol, a takrat žal ni postala starej­ša sestrica, zdaj pa je zgodba povsem drugačna. Mlada družinica je presrečna, ker se jim je pridružila deklica Nana Ama iz Gane.

"Uradno mama dveh," je zapisala Ana pod prelepo črno-belo fotografijo, kjer ji v naročju sedita hčerki Ronja in Nana Ama. Za svojo hčerko sta zakonca Horvat prepotovala velik del sveta, saj ju je temnopolta deklica čakala v Gani. Da je "končno na domačih tleh", kakor je ob prvem kontaktu s staro celino zapisala Ana na svojem družabnem profilu, lahko zdaj prevedemo kot sporočilo, da je vendarle prispela v Afriko po svojo sojeno hčerko. Po posvojitvi je namreč z družino še deset dni ostala v Gani, nato pa so se skupaj, tokrat prvič kot štiričlanska družina, odpravili nazaj v rojstno Slovenijo. Skupno s čustvi nabito potovanje, kjer so spotoma kot božji dar naposled dobili novega družinskega člana, je igralka z nekaj besedami vendarle opisala kot nekaj, kar ti zlomi srce. "Ni popolno in ni romantično. Zlomi ti srce in želiš kričati. Grdo je, nespodbudno, osamljeno, težko, boleče, surovo, vendar tudi divje lepo, polno ljubezni ..." je samo nekaj od besed, ki jih je zapisala Ana ob fotografiji s svojima hčerkama, potem ko se ji je življenje za vedno spremenilo na lepše. Čestitkam so se pridružili številni prijatelji in seveda družinski člani, ki so prihod male Nane nestrpno čakali v Sloveniji. Med prvimi, ki so se fotografirali z obema deklicama, sta bili tudi sestra babice Bernarde Oman, Irena Oman, ki je fotografijo z obema deklicama v naročju nemudoma delila s prijatelji, in ponosna teta Manca Sternen. Z Ano nam še ni uspelo priti v stik, smo se pa med tem slišali z igralcem Borisom Kobalom, partnerjem njene mame Bernarde Oman, ki je bil tudi sam zelo ganjen ob prihodu nove družinske članice Nane. "Ravno včeraj sem jo prvič spoznal. Je zelo luštna in simpatična punčka. Hitro se uči in privaja na nas. Lahko povem, da sem bil zelo ganjen," nam je na hitro povedal Boris, ki ga lahko v teh dneh ujamete na festivalu smeha Panč, kjer bo v 20 minutah predstavil odlomek svoje nove predstave Staro za novo, pri kateri sodeluje s stand-up komikom Tinom Vodopivcem.

MAJA ŠTAMOL DROLJC

K njej je prišla tudi Ana

Ena izmed najbolj medijsko izpostavljenih družin, ki so se že dvakrat srečale s posvojitvijo, pa je gotovo družina Štamol Droljc.

Modna oblikovalka Maja Štamol Droljc je namreč s svojo boljšo polovico posvojila dve deklici iz Gvineje Bissau, punčki Žani in Dilsi sta celo v sorodu in prihajata iz iste vasi. Maja nam je tudi podrobneje pojasnila, kako je videti posvojitev.

"Vsak postopek se začne na pristojnem CSD-ju, kjer je treba pridobiti mnenje o primernosti para za posvojitelja. Od tu naprej pa je vsak par prepuščen lastni usodi, kajti v Sloveniji je otročka skoraj nemogoče posvojiti, delno tudi zato, ker se problem rešuje z oddajanjem otrok, ki so pomoči potrebni, v rejniške družine. Iz lastnih izkušenj mislim, da je najtežje najti otročka, ki bi ga lahko posvojil. V Sloveniji je daleč največ otrok posvojenih iz Rusije, mislim, da sta takoj za njo Gvineja Bissau in Gana. Takoj, ko je iz neke države posvojen prvi otrok, se izkušnje delijo, in če par izpolnjuje zakon o posvojitvah te države, najde svojo pot do otročka." Maja nam je med pogovorom zaupala tudi, da je Ana Dolinar po nasvet prišla tudi k njej, da bi izvedela, katero pot ubrati. "Ker je bila posvojitev naše Žani iz Gvineje Bissau pred petimi leti ena prvih, če ne celo prva iz Afrike, in je bila precej medijsko izpostavljena, se je name z željo po informacijah in nasvetih obrnilo res veliko ljudi. O tem sva se pogovarjali tudi z Ano in res sem vesela zanjo ter njeno družino, da so našli svojo pot do lepotičke iz Gane," pove Maja.

Štamol

V TUJINI IN TUDI V SLOVENIJI

"Vedno več posvojitev"

Med najbolj slavnimi starši med tujimi zvezdniki sta gotovo Angelina Jolie in Brad Pitt, ki imata tako kot Sharon Stone tri posvojene otroke.

Hugh Jackman je oče dvema posvojencema, tako kot je mati dveh posvojenih otrok pevka Madonna. Charlize Theron pa je bila do nedavnega mati dečku, zdaj pa je posvojila še deklico, medtem ko status samohranilke z enim otrokom uživa igralka Sandra Bullock. Med Slovenci najdemo igralko Barbaro Cerar, ki je leta 2012 posvojila fantka, malo dojenčico pa sta posvojila smučarski skakalec Robert Kranjec in njegova žena Špela, medtem ko je družino Smiljana Morija osrečil mali fantek, ki je prišel iz Rusije.

jolie pitt