Ana Dolinar & Ranko Babić: Z 'zaljubljencema' na snemanju

Ranko in Ana sta med snemanjem prav zares postala čisto prava prijatelja. (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lea
7. 10. 2015

Če bi bila Eli in Ibro par tudi v resničnem življenju in ne samo v priljubljeni seriji Ena žlahtna štorija, bi si ju zaradi njune simpatične komičnosti v svoji družbi želel marsikdo. Lea se je tokrat sestala prav z njima, ko je dober mesec po začetku predvajanja druge sezone serije pokukala za kamere dogajanja in se prepričala, ali sta Ana Dolinar in Ranko Babić tudi v resničnosti takšna, kot smo ju spoznali na briškem Grediču.

A na je v rokah držala šop papirja, na katerem so bili zapisani nadaljnji koraki poteka ene izmed najbolj zanimivih zgodb na naši televiziji. Smejala sta se, kot bi se poznala že najmanj desetletje. Šale, fore in poglede, ki sta jih razumela samo onadva, sta, nasprotno, razvila v zadnjem letu, saj sta se, kot pravita, spoznala šele na prvi avdiciji. "Ko sem prišla na avdicijo, nisem vedela, kdo je Ranko Babić," nam je povedala Ana, medtem ko ima Ranko na dogodek drugačne spomine. "Jaz sem vedel, kdo je Ana Dolinar. Vedel sem, da je bila Skočirjeva punca, Okornova punca," je povedal in dodal, da kljub temu njenih igralskih del ni poznal. Nič zato, saj se zdaj, kot pravita, pred kamerami počutita kot stara znanca. "Na snemanjih sva doživela pravzaprav vse. Bila sva kot pravi parček," nam je povedal Ranko in obenem priznal, da se letos z Ano še nikdar nista prav zares sprla. "Lani sva se precej večkrat. Mislim, da zato, ker se že v nadaljevanki dovolj 'spucava'. Letos že točno veva, kako drug z drugim, predvsem pa jaz vem, kdaj jo moram pustiti pri miru," še pojasni Ranko. In prav pristnost čustev je tudi pri njiju tista, ki odnos Eli in Ibra tudi na televiziji naredi tako zelo pristen, saj na snemanju lahko na dan skupaj preživeta tudi do osem ur. In kako lepo je bilo videti, da sta prav oba prikimala vprašanju o tem, ali rada skupaj preživljata čas.

"Od Ane sem se veliko naučil. Zame je bilo prejšnjo sezono prvič, da sem snemal serijo, in res sem vesel, da sem dobil Ano Dolinar za soigralko," je na dušo popihal svoji igralski kolegici, ki se je Rankovim simpatičnim opazkam le navihano smejala. In čeprav Ana in Ranko skupaj resnično preživita veliko časa, v seriji pa večkrat odigrata tudi ljubezenske prizore, zaradi katerih bi mi, navadni smrtniki, svoje partnerje med gledanjem najverjetneje dregali pod rebra, prav nobeden od njunih ni ljubosumen. Kot pravi Ana, je njen partner Sebastjan, gledališki režiser, v predstavah in filmih vajen pravzaprav vsega, zato pa je odziv svoje najdražje s toliko večjim zanimanjem opazoval Ranko. "Moja punca ne prihaja iz igralskih voda, zato ji je bilo na začetku verjetno malo čudno, ampak ni ljubosumna. Je pa zanimivo, da moja mala, ki ima štiri leta, popolnoma 'šteka'. Drugi otroci sprašujejo mamice, zakaj je Ranko s tisto teto na televiziji, če pa ima doma Natašo. Ampak moji ta mali je vse jasno. Včasih jo poskušam sprovocirati, vendar mi vedno razloži, da sem doma Ranko in v seriji Ibro," je začudeno povedal igralec, ki ga doma z navdušenjem spremlja mala Taja. Spoznala je tudi že Ano. Prav otroka sta namreč Ranka in Ano povezala tudi zasebno, saj sta se poleti skupaj z njima enkrat dobila. "Ana je pripeljala svojo Ronjo, jaz pa Tajo, ki mi je takrat še rekla: Aha, kaj bosta pa vidva delala, ko se bova midve s tisto punčko igrali? A bosta pila kavico in se ljubčkala?" nam je zaupal Ranko, ki razumevanje njegovih domačih zaradi narave njegovega dela še kako ceni.

"Ibro hoče otroke"

In tako kot sta Ana in Ranko glede svojega prijateljskega odnosa strastna takrat, ko so kamere ugasnjene, sta v ljubezenskem smislu vroča, ko so prižgane. Po njunem pripovedovanju nas v prihodnosti glede njiju namreč čakajo izredno pestri deli. "V prejšnjih delih je Ibro samo gledal, kako bo Eli zgrabil za rit, zdaj pa se celo pogovarjata," nam je najprej namignil priljubljeni stand up komik in dodal, da se bo Eli za njegov lik v tej sezoni še bolj zagrela. "Čeprav bo naredila 'pizdarijo'. Še vedno je blazno razcepljena med njim in svojim delom, svojo kariero," nam je o svojem liku povedala Ana in dodala, da Ibra v tej sezoni zanimajo samo še otroci. "Pa kdaj jo bo napumpal, in to je to. To je Ibrov moto, nam je kratko in jedrnato povedal Ranko in dodal, da se kljub njegovi možatosti Eli neutrudno upira.

"Ibro si želi, da bi se Eli že enkrat odločila in njega postavila na prvo mesto. Vendar se Eli letos vrne z lažjo. V tej sezoni je ena velika lažnivka. Jaz namreč vsem govorim, da sem zaključila raziskovanja, da ne bo nobeden več kopal, in Ibro mi verjame. Dokler se ne izkaže, da sem delala proti svoji družini in jih bila pripravljena kar precej zafrkniti," nam je o letošnji vsebini svojega lika povedala Ana in dodala, da bi si Eli verjetno prav zaradi tega namesto Ibra ob sebi želela nekoga, ki bi razumel njeno delo. "Nekoga, s komer bi se lahko o teh stvareh pogovarjala. Najbrž bi si želela intelektualca, ampak srce in glava ne gresta vedno vzporedno," še dodaja. Težave na obzorju pa je po Rankovih besedah začutil tudi Ibro, saj si je ob Elini vrnitvi po treh mesecih želel več 'akcije'. "Ko po tako dolgem času vidiš svojo punco si tako in tako ves očaran, vendar se hitro začnejo stvari zapletati. Jaz sem bil prav razočaran, kako malo scen je bilo posvečenih nežnostim med nama. Vrnila se je šele v 16. ali 17. delu, potem pa se spreva že v 21. A bi se lahko enih deset delov samo 'dol dajala?'" je Ibrovo mnenje o razpletu na kratko strnil Ranko. Po njunih pripovedovanjih bo Eli za dosego svojega kariernega cilja šla skoraj prek trupel, saj v nekem trenutku kariero postavi pred svojo družino, ljubezen in vse, kar je zares pomembno. "V tem smislu sva si z Eli popolnoma različni. Jaz bi zelo težko postavila kariero pred družino," je povedala Ana in dodala, da zaradi takšnega ravnanja tudi Eli postane še kako hitro žal ...