Ana Haložan: Zdravljenje stalo 130.000 dolarjev

Ana Haložan: Zdravljenje stalo 130.000 dolarjev (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Nova
25. 1. 2016

Znano je že, da je miss Universe Ana Haložan po prihodu v Slovenijo le po nekaj obveznostih, ki jih je izpolnila, odpovedala vse aktivnosti. Na dan pa so prišli tudi podatki, kako astronomski stroški so v Ameriki nastali z zdravljenjem v bolnišnici.

Ana se je vsem obveznostim odrekla zaradi terapij, ki naj bi jih obiskovala kar dober mesec dni, čeprav naj bi bila že opažena pri različnih vsakodnevnih opravilih (kot so obisk frizerja in nakupovanje med razprodajami), pri katerih naj bi bila videti veliko bolje. Glede na to, da je organizator odpovedal vse njene medijske aktivnosti in udeležbe na dogodkih za mesec dni, se že namiguje, da če Ana ne bo mogla več prevzeti odgovornosti kot miss Universe, bi lahko te prevzela prva spremljevalka Urška Novak, ki prihaja iz Maribora. Za takšne primere se na lepotnih izborih izberejo spremljevalke, ki po pravilnikih nastopijo obveznosti, če jih izbrana miss ne izpolnjuje.

ZDRAVLJENJE

V tem času so prišle na dan tudi informacije, da sta Anina oskrba in zdravljenje v Ameriki stala več kot 130.000 dolarjev, ki pa jih je pokrila zavarovalnica. Razlog za Anino nesrečo, ki se je zgodila v kopalnici na svetovnem izboru za Miss Universe v Las Vegasu, ni bil odkrit, nevrološke preiskave so zavrnile epileptični napad, CT-glave pa na srečo tudi ni pokazal pretresa možganov. Ana je med padcem utrpela hujši udarec in močno podplutbo pod levim očesom, kar je tudi vzporedno pripeljalo do poškodbe njenega obraza, ki je bilo delno paralizirano. Prav slednje se je zgodilo osmi dan bivanja v bolnišnici v ZDA. Izgubila je mimiko obraza (živčevja) in njeno govorjenje je bilo prav tako zelo oteženo. Deset dni je Ana preživela v hotelski sobi, kjer je skrb zanjo prevzela njena mama Mojca. Njeno stanje se je sicer izboljšalo že v Ameriki, kjer je tudi obiskala New York in dala velik intervju za televizijsko mrežo Fox. Ampak po prihodu domov si je lepotica očitno zadala preveč obveznosti, ki jih je organizator in lastnik licence posledično zaradi zdravljenja prestavil za mesec dni. Kako se bo njena zgodba razpletla, bomo še videli, vsekakor pa ima Ana velike načrte. Po okrevanju si še vedno najbolj od vsega želi vrnitve v Ameriko, v New York, kjer je navezala nove stike. Med drugim tudi z Ericom Trumpom, 31-letnim sinom Donalda in Ivane Trump, podpredsednikom očetovega imperija. Prav on ji je tudi obljubil, da bo ob naslednjem obisku spoznala tudi njegovega očeta, ki kandidira za predsedniškega kandidata.

In še to ...

Se obetajo menjave?

Bo Ano menjala Urška?

Čeprav je kazalo, da bo šlo Ani na bolje, še ni tako. Lahko pričakujemo, da bo njene obveznosti prevzela prva spremljevalka Urška Novak?

Menjava Miss Universe Hrvaška?

Tudi miss Universe Hrvaške Barbara Liljak ni imela sreče. Le štiri dni pred poletom na svetovni izbor v Las Vegas si je zlomila roko. Organizator je moral v kratkem času ukrepati in ker se je njena prva spremljevalka udeležila lepotnega izbora na Kitajskem, je Hrvaško nato zastopala 2. spremljevalka. Soorganizatorka izbora Miss Universe v Sloveniji Kaly Kolonič nam je povedala, kdaj se lahko okronane lepotice zamenja. "Če miss ne more opravljati svojih obveznosti in dolžnosti, potem njeno vlogo prevzame prva spremljevalka. Sicer ta menjava ni tako preprosta, kajti ta pravila narekuje svetovna organizacija Miss Universe. Treba se je posvetovati naravnost z njimi," doda. Nekaj podobnega se je zgodilo miss Universe Slovenija 2013 Nini Đurđevič, ki so ji po prihodu s svetovnega izbora odvzeli naziv. "Nina po svetovnem izboru ni mogla več opravljati svojih obveznosti in dolžnosti, zato smo takrat kontaktirali svetovno organizacijo Miss Universe in se z njimi posvetovali. Odločitev je bila, da naziv predamo Sari Savnik, ki je bila takrat prva spremljevalka." Glede na to, da ima Ana nekaj zdravstvenih težav, smo jih povprašali tudi o njeni morebitni menjavi. "Če bi bilo z Ano kar koli narobe, bi bil postopek isti. Čaka jo le še nekaj terapij in potem bo lahko znova opravljala svoje dolžnosti. Vladimir Kraljevič, lastnik licence Miss Universe Slovenije, se je odločil, da je zaradi vsega stresa, ki ga je imela, še kakšen teden ali dva ne obremenjuje z medijskimi aktivnostmi. Ana je namreč zdrava, le zdravniki so ji svetovali, naj se izogiba stresu."

Zoja Ahlin

Značke: Ana Haložan

Priporočamo