Alja Krušič je zmagovalka šova Slovenija ima talent

Alja Krušič (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
16. 6. 2013

Gledalce je na odru studia POP TV prepričala z izvedbo pesmi One night only iz muzikala Sanjske punce. Poleg laskavega naziva (zmagovalka 3. sezone šova Slovenija ima talent) pa je prejela tudi denarno nagrado v višini 50.000 evrov.

V finalni oddaji priljubljenega televizijskega šova Slovenija ima talent se je pomerilo deset tekmovalcev, med katerimi so prednjačili predvsem pevci oziroma pevke.

Čast otvoritve finalnega večera je pripadla 20-letni Ljubljančanki Ivani Honsić. Predstavila se je s skladbo When you believe, ki sta jo v duetu peli Mariah Carey in Whitney Houston.

Za njo so nastopile Maestro Sista'z. Osem deklet iz različnih delov Slovenije, starih od 14 do 16 let, se je samo za šov Slovenija ima talent združilo v plesno skupino, za katero sta za koreografijo poskrbela plesalca iz skupine Maestro Anže Zalar in Nejc Darovec.

Sandra Harb je bila tretja po vrsti, ki se je predstavila na finalnem večeru. 13-letna Sandra je najmlajša učenka na konzervatoriju za balet in glasbo v Mariboru, v zadnji oddaji šova pa se je predstavila z znano skladbo My heart will go on iz Titanika, seveda v operni različici.

Sledila sta dva moška pevska nastopa, najprej se je predstavil 'bodoči popevkar' 18-letni Ptujčan Blaž Vidovič, nato pa je s svojim kontratenorjem svoje glasovne sposobnosti pokazal Žiga Lakner.

Zagotovo najbolj drugačen finalni nastop je gledalcem ponudil Nik Oblak. 14-letnik iz Nove Gorice je tudi tokrat z letalom poskrbel za prikupno pilotiranje v ritmu glasbe in izvajanje različnih akrobacij.

Ana Karneža je postregla z izjemno izvedbo pesmi On my own iz muzikala Nesrečniki. 15-letni Žiga Avbreht iz Celja se je predstavil s skladbo Whataya want from me izvajalca Adama Lamberta. Po nastopu plesne skupine Kaos pa se je kot zadnja predstavila še 16-letna Alja Krušič iz Ribnice, ki je odpela pesem One night only iz muzikala Sanjske punce.

Alja se je skupaj z Ano uvrstila v super finale, dokončno pa je gledalce prepričala prva, ki je tako postala zmagovalka 3. sezone šova Slovenija ima talent in prejela denarno nagrado v višini 50.000 evrov.

V finalni oddaji je nastopila tudi zmagovalka X Factor šova Demetra Malalan, ki je v družbi VIP banda predstavila svojo najnovejšo skladbo Magic.