Ana Kersnik Žvab: Na jogijske olimpijske igre

7. 5. 2018 | Vir: Nova
Deli
Ana Kersnik Žvab: Na jogijske olimpijske igre (foto: Samo Trebizan)
Samo Trebizan

Mednarodno priznana jogistka, plesalka in model Ana Kersnik Žvab se aktivno pripravlja na jogijske olimpijske igre, ki se jih bo kot edina slovenska tekmovalka udeležila v Nepalu.

Ana Kersnik Žvab, znana tudi kot Ana Devayani Kersnik Žvab, je licenco pridobila v Indiji (International Yoga Teacher). Redno se tudi udeležuje izobraževanj, delavnic in tečajev v Sloveniji in tujini, od Amerike, Portugalske, Španije do Avstrije, Hrvaške itd. Kot univ. dipl. sociologinja kulture in rusistka je prek množične objave člankov prešla na objavo svojih knjig Joga za nosečnice, Joga mami in dojenček.

V letu 2017 pa je avtorica izdala tudi svojo novo uspešnico Srčna joga – jogijski priročnik za zdravo in močno srce, prejela pa je mednarodno nagrado jogijskega združenja za najboljšo jogijsko knjigo leta 2017. "Moj cilj je bil v življenju početi tisto, kar me osrečuje in dopolnjuje, in ravno joga, ples in manekenstvo so zagotovo združitev tistega, kar rada počnem, kar počnem z dušo, srcem in telesom," danes poudarja Ana. Njena neustavljiva želja, vztrajno delo in ljubezen do joge pa jo je pripeljala tudi do olimpijskih iger, ki bodo v Nepalu.

"Zame je to neopisljiv izziv in osebna sreča, da me je doletela taka čast, in sicer bom edina slovenska tekmovalka na jogijskih olimpijskih igrah, ki so znane tudi kot yogalimpics. Veliko mi pomeni biti na takem tekmovanju, saj je treba že samo za udeležbo na tekmovanju izpolniti kar nekaj pogojev. Biti del takega dogodka je velikega pomena tudi za zgodovino jogijske sfere v svetovnem in slovenskem merilu, meni osebno pa vliva občutek hvaležnosti, da je pred menoj tako izjemen izziv, ki mi daje dodatno potrditev, da nekaj, kar res rada počnem, počnem dobro – tudi v svetovnem merilu."

Besedilo: MIMA // Foto: Samo Trebizan

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel