Ana Klašnja: Dojenčka sta si želela

Ana je noseča že vse od začetka snemanja letošnje oddaje Slovenija ima talent, pravi pa, da je opazila številne spremembe pri sebi. (foto: Primož Predalič, POP TV) Primož Predalič, POP TV
Vir: Story
20. 11. 2015

Redkokdo je pred dobrim tednom dni preslišal novico, ki je odprla drugo polfinalno oddajo Slovenija ima talent: simpatična Ana Klašnja je noseča. Primabalerina in ljubljenka slovenskega občinstva bo s plesnim koreografom Miho Krušičem prvorojenčka na svetu pozdravila na začetku maja, kot pravi, pa s pričakovanjem ne želi prehitevati, saj želi uživati v trenutku tukaj in zdaj ...

“Sodelovala bom vsaj še dva meseca, potem pa bom najbrž že preveč žogasta.”
Ana in Miha se bosta novorojenca razveselila na začetku maja.

Story: Ana, iskrene čestitke za novico! Kako se počutite?

Če sem čisto iskrena, sva po v oddaji, ko je vsa Slovenija v hipu izvedela za novico, z Mihom dobila milijon čestitk. Še zdaj sem vznemirjena zaradi reakcij ljudi in čisto nič nisem mogla spati. (smeh) Mislim, da bom še nekaj dni potrebovala, da bom prišla k sebi po vsem tem. Vesela sem, da vidim ljudi, ki se tako iskreno veselijo z nama ...

Story: Kako pa sta novičko sporočila doma?

Bilo je točno tako, kot mora biti. (smeh) Z veliko veselja, sreče, zadovoljstva. Saj veste. (smeh)

Story: Kdaj pa se bo vajina družinica povečala?

Pričakujeva ga spomladi. Osrečil naj bi naju na začetku maja.

Story: Pa sta sicer načrtovala ali je bilo za vaju veliko presenečenje?

Če sem iskrena, sva si dojenčka želela, nisva pa vedela, da bova z njim blagoslovljena tako hitro. Ampak kot pravijo, se vse zgodi z razlogom. Velikokrat slišim ljudi, ko rečejo, da za otroka ni nikoli pravi čas, a ko se zgodi, je preprosto popolno. In tako je tudi pri nama.

Story: Številne mamice opisujejo ta posebni občutek med nosečnostjo, da so pravzaprav vedele, še preden so naredile test. Je bilo z vami podobno?

Ne samo da sem čutila, da sem noseča, dokazno gradivo imam tudi na kameri. (smeh) V letošnji sezoni šova Slovenija ima talent sem čisto drugačna, čustvena, več jokam ... Vsi mi pravijo, da sijem na neki poseben način, in vse to so mi govorili, še preden se mi je sploh sanjalo, da sem noseča. Nekaj je povezano s tem in res ni vse samo psihološko, da se v nosečnosti drugače obnašaš. Dejansko čutiš nekaj drugačnega v sebi in pri meni se je to očitno videlo tudi na televiziji. (smeh)

Story: Pa se na prihod dojenčka že kaj pripravljata? Sta že nakupila oblekice, pripravila sobico?

Glede tega se moram kar malce zadrževati. (smeh). Ženske smo tako ali tako takšne, da bi vse kupile. (smeh) Midva poskušava iti korak za korakom, ne prehitevati mesecev ... Za zdaj imam še toliko dela sama s sabo, s spremembami telesa, divjanjem hormonov. Ne razmišljam o tem, kaj bo, ko bo, ampak o času zdaj.

Story: Pa že vesta, katerega spola bo?

Veva, a pravijo, da se glede tega velikokrat zmotijo. Ampak saj ni pomembno, pomembno je, da bo zdrav.

Story: Kaj pa kariera? Zdaj se boste za nekaj časa brez dvoma umaknili z odrov. Jih boste pogrešali? Pred kratkim ste se komaj vrnili po operaciji, kajne?

Res je, lansko sezono nisem plesala, ker sem bila poškodovana, septembra pa sem stopila na odrske deske in začela plesati. Sicer so baletne akrobacije nevarne za nosečnice in sem prosila, da bi imela kakšne stranske statične vloge. Še vedno bi rada sodelovala in vem, da solističnih vlog ne morem plesati. Zdaj je čas za materinstvo, ampak brez dvoma nisem rekla 'adijo' plesu. Upam, da se bom na začetku prihodnje sezone že vrnila.

Story: Sicer je v navadi, da se baletke vrnejo v pravo formo po porodu in nastopajo v glavnih vlogah v baletnih predstavah?

Če pogledam balerine, ki jih poznam, ali pa sodelavke, ki so že mamice, ali plesalke v SNG Maribor, so se s porodniške vrnile v še boljši formi, kot so bile. Mislim, da ti materinstvo da neko poduhovljenost in disciplino, ki ti tudi na odru prideta prav.

Story: Do kdaj pa mislite, da boste še lahko plesali?

Sodelovala bom vsaj še dva meseca, potem pa bom najbrž že preveč žogasta. (smeh) Bom pa poskušala hoditi na treninge čim dlje. Zdrav duh v zdravem telesu še vedno velja, ker konec koncev sem le noseča, ne pa bolna.

Story: Pa se poroda kaj bojite ali gre le za sladko pričakovanje?

Z Mihom imava nešteto vprašanj, a se seveda te nove izkušnje izredno veseliva. Mislim, da gre bolj za sladko pričakovanje. (smeh)

Story: Sicer pa bo očka postal tudi Branko Čakarmiš. Sta si že izmenjala kakšne nasvete?

Res je, na Pop TV imamo pravi 'baby boom'. (smeh) Branku se sicer vidi, da ima že izkušnje z očetovstvom in da je tudi on v pričakovanju. (smeh)

Story: Si bosta z Mihom privoščila zadnji oddih v dvoje, preden vaju osreči dojenček?

Z Mihom imava oba zelo polne urnike, zato o tem še nisva razmišljala. Bova videla, kaj bodo prinesli prihajajoči meseci.

Napisala Kaja Milanič
Fotografije Primož Predalič, POP TV

Značke: Ana Klašnja
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story46/2015

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 46/2015

Story 46/2015, od 12. 11. 2015