Ana Klašnja med angleškimi nogometaši

Vir: Story
27. 11. 2013

Balerina Ana Klašnja je izkoristila proste dneve in se odpravila v Anglijo, kjer je v prestolnici obiskala nekaj prijateljev, ki jih je spoznala med potovanjem po Indoneziji. Tam pa si je raje kot druge turistične atrakcije ogledala stadion nogometnega velikana Chelsea, kjer je dala tudi poljubček simpatičnemu zvezdniku Fernandu Torresu.

Postavni španski nogometaš pa je bil žal le na fotografiji plakata, ki krasi steno stadiona nogometnega prvoligaša Chelsea.

"Kot strastna nogometna navdušenka in fanica angleškega kluba Chelsea sem eno popoldne preživela na ogledu stadiona Stanford Bridge, kjer pa žal ni bilo nobene tekme. Sem si pa ogledala prostore tudi od znotraj, garderobe, fizioterapijo, dvorano za novinarske konference ..." nam zaupa Ana, ki je že od nekdaj ljubiteljica tega športa, zato je bil poleg nakupovanja po londonskih trgovinah obisk stadiona zanjo izpolnitev dolgoletnih sanj.

Ker je Otok obiskala že kar nekajkrat in si že v preteklosti ogledala najbolj znamenite turistične točke tega velemesta, se tokrat ni posvečala kulturni ponudbi, temveč kratke dneve raje namenila nakupovanju: "Predvsem sem se osredotočila na plesne trgovine, saj tega pri nas skoraj ni."

Seveda pa je bil namen njenega obiska tudi druženje s prijatelji, ki jih je spoznala na nedavnem potovanju v Indoneziji, kamor se je poleti za mesec dni odpravila s soplesalcem Lukasom Zuschlagom.

"Eden od njih je kot producent sodeloval v britanski različici Talentov (Britain's got Talent), sedaj pa dela pri oddaji The Voice, tako da je bil prvotni razlog mojega obiska ogled BBC-jevih studiev, kar je bilo zame nepozabno doživetje," pove Ana, ki se Londona še ni naveličala. "S katerimkoli namenom že greš, je to mesto mode, kulture, športa, zabave, čeprav pregrešno drago, vendar vedno vredno obiska."

Doma so jo čakale nove predstave baleta Trnuljčica in knjiga

"Domov sem se žal morala hitro vrniti, saj so me čakali nove predstave baleta Trnuljčica in pa izid knjige, za katero sem napisala spremno besedo, svojo predstavitev pa je doživela pred dnevi na dan diabetesa. To ni naključje, saj gre za izpoved primabalerine ansambla New York City Ballet Zippore Karz, ki se pri 21 letih spopade z diagnozo sladkorne bolezni, a iz boleče izkušnje odide kot zmagovalka. Knjiga zelo doživeto govori o svetu baleta, ki ga publika ne vidi in ne pozna, hkrati pa nam predstavi tudi to težko bolezen, o kateri nas večina še vedno premalo ve."

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 48/2013

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 48/2013

Story Story 48/2013, od 20. 11. 2013