Ana Klašnja: Na počitnice blizu doma

“Čeprav so potovanja ena od mojih največjih ljubezni in veliko staršev z majhnimi otroki potuje, se mi zdi, da so počitnice nekje v bližini doma boljše za otroka, dokler dete ne zna povedati, kaj ga boli in kaj je narobe, pa tudi midva bova lahko bolj sproščena,” pravi Ana. (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Story
20. 6. 2017

Ana Klašnja, priznana baletna solistka SNG Opera in balet Ljubljana, že vso pomlad nastopa v najslavnejši baletni predstavi vseh časov - Labodjem jezeru.

V romantičnem baletu Petra Iljiča Čajkovskega uprizarja samozavestno črno labodko Odile. Priprave na premiero in stalne ponovitve te sicer veličastne, a zahtevne predstave so za mlado mamico enoletnega Jaše precej naporne.

Ana Klašnja

Dopoldneve in popoldneve je na vajah, večeri pa so v znamenju predstav. Balet Labodje jezero je namreč kar triurna predstava, zato ni nenavadno, da se Ana močno veseli počitnic: "Zadnja predstava Labodjega jezera v tej sezoni je bila 12. junija in moram priznati, da je za mano vznemirljivo, a naporno leto. Dejansko komaj čakam konec sezone in dolg dopust, ko bova oba z Miho (plesalcem in koreografom Miho Krušičem, o. p.) prosta, ker ga nujno, nujno potrebujeva. Verjetno bomo šli na hrvaško obalo, ne kam prav daleč. Čeprav so potovanja ena od mojih največjih ljubezni in veliko staršev z majhnimi otroki potuje, se mi zdi, da so počitnice nekje v bližini doma boljše za otroka, dokler dete ne zna povedati, kaj ga boli in kaj je narobe, pa tudi midva bova lahko bolj sproščena. Razmišljava o počitnicah z avtodomom, da bi se vseeno lahko vsaj malo premikali, ali o apartmaju. Čeprav mi ideja, da bi bili zaprti v apartmaju pet ali šest tednov, ni najbolj všeč. Bomo videli."

Ana Klašnja

Ko se družinica vrne z dopusta, pa vsakega člana čakajo novi izzivi. Ano in Miho plesni, njun Jaša pa bo začel obiskovati vrtec. Mamica pravi, da ji je po svoje težko, saj bo šel sinček 'prvič od doma', po drugi strani pa je prepričana, da bo užival, saj je Jaša zelo živahen in vesel otrok, ki ima rad družbo.

Napisala Slavka Brajović Hajdenkumer
Fotografije Primož Predalič

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story24/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 24/2017

Story 24/2017, od 08. 06. 2017