Ana Klašnja: Neprespane noči so najboljša dieta

Ana se na sprehod s sinkom Jašo rada odpravi v park Tivoli. (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lady
6. 7. 2016

Ana je zdaj predvsem mama, saj ji njen vsakdan narekuje osem tednov star Jaša. "Jaša je polno dojen, zato se ven odpravim le za dve uri, potem pa že hitim domov."

Čeprav so mnoge noči neprespane, Ana kot mama naravnost žari.
Ana je že skoraj tako vitka kot pred nosečnostjo, ostali so ji le še trije kilogrami.

Eden od najlepših plesnih parov pri nas, baletna solistka Ana Klašnja in plesni koreograf Miha Krušič sta pred dvema mesecema postala starša dečku, ki sta ga poimenovala Jaša. Ana je bila aktivna nosečnica in je ostala v gibanju, zato je bil porod zanjo lepa izkušnja, le malo je bil nepričakovan. Jaša se je namreč rodil tri tedne pred načrtovanim rokom rojstva.

"Ravno tisti dan, ko naj bi pripeljali stvari za dojenčka, od pohištva do previjalne mize in tako naprej, sem dobila popadke in šla v porodnišnico. Miha, Jašev oče, je bil seveda z mano, nato pa je odhitel domov, saj doma še ni bilo nič pripravljeno za prihod dojenčka. V treh dneh mu je z ekipo spletne trgovine Mali zakladi uspelo vse urediti. Mihi so pomagali tudi pri sestavljanju posteljice in preostalega pohištva za otroka. Ko sva z Jašo prišla domov, je bilo vse urejeno in pripravljeno," pove Ana. Zdaj se še vedno privajajo drug na drugega in se spoznavajo.

Pogreša ples

  • Ana je sicer na porodniškem dopustu, ampak vseeno se bo že jeseni lotila svoje priljubljene naloge, žirantke v šovu Slovenija ima talent. Pa tudi plesa – že jeseni bi rada spet plesala na baletnem odru. "Brez gibanja si ne predstavljam življenja. Čutim, da moje telo prav pogreša ples. Upam, da bo Jaša do jeseni že toliko samostojen, da se bom lahko spet začela posvečati plesu," pravi Ana.

Ostali so ji le še trije kilogrami

Anin vsakdan je zdaj zapolnjen z materinskimi dolžnostmi in radostmi.

"Nisem si mislila, da mi bo kdaj največje veselje to, da moj otrok dobro podre kupček," se smeji Ana. Jaša ima namreč nekaj težav s prebavo, mučijo ga krčki.

"Imam že vse mogoče kapljice, da bi mu olajšala težave, a pravih še nisem odkrila. In jaz bi rada že zdaj vse organizirala. Ravno prej sem spraševala pediatrinjo, ali tak otrok že potrebuje urnik pri hranjenju in spanju, pa se mi je le smejala," pravi Ana. Spanca jima z Miho seveda primanjkuje.

"Že zdaj Jaša zvečer spi štiri ure v kosu, tako da nam je vsak dan lažje. Seveda pa včasih celo noč razgraja in potem sva oba neprespana. Pri nočnem vstajanju se izmenjujeva z Miho, tako da nama nekako znese," pohvali Ana svojega partnerja. Sicer pa ji pomaga pri vsem, dojenčka tudi okopa, previje in pelje na sprehod. "Miha se z Jašo večkrat odpravi na fantovski sprehod na ljubljanski Rožnik, kjer ga pelje tudi po gozdnih poteh. Zato sva kupila voziček Uppababy, s katerim sva oba izjemno zadovoljna. Jaz pa se z mojim fantkom rada odpravim v staro Ljubljano, pa tudi v park Tivoli. Z Miho si vzameva tudi nekaj časa zase, saj obe babici zelo radi popazita na Jašo. Glede tega imava res srečo," razloži Ana. Pa tudi Ana se kdaj sama pocrklja, privošči si pedikuro ali kaj podobnega, da se malo oddahne od napornega materinstva.

"To je res najtežja služba na svetu in kapo dol pred vsako mamo," se smeji. "Sicer pa je zdaj že zelo lepo, saj me Jaša zdaj že sledi z očmi in včasih se mi tudi malo nasmeji. Potem so vse neprespane ure pozabljene," doda. Ana je videti odlično, ostali so ji le še trije kilogrami in ko bo izgubila še te, bo spet taka, kot je bila pred porodom. "Neprespane noči so najboljša dieta," v smehu pove.

Eva Jandl

Značke: Ana Klašnja