Ana Klašnja: Ponovno pleše kot Julija

23. 11. 2016 | Vir: Lady
Deli
Ana Klašnja: Ponovno pleše kot Julija (foto: Darja Štravs Tisu)
Darja Štravs Tisu

Naša najbolj prepoznavna balerina Ana Klašnja, ki gledalce navdušuje tudi kot žirantka v šovu Slovenija ima talent, se je predčasno vrnila s porodniškega dopusta na svoje delovno mesto v ljubljansko Opero in balet.

Čeprav je rodila sinka Jašo šele aprila, si Ana ni privoščila celega leta doma, ampak le šest mesecev, saj se je zelo hitro vrnila v delovno formo. Tistih nekaj odvečnih kilogramov je izgubila že nekaj mesecev po porodu in kmalu začela pridno telovaditi ter plesati, da je spet prišla v vrhunsko formo in tako že navdušila gledalce v svoji najljubši predstavi Romeo in Julija. Prvotna ljubljanska premiera se je zgodila pred desetimi leti, ko sta v glavnih vlogah že takrat zaplesala Ana Klašnja in Lucas Zuschlag, ki je bil takrat popolnoma novo ime v slovenskem baletu. Po desetih letih, kar ni kratka doba, sta oba konec oktobra ponovno zaplesala na prvi letošnji in otvoritveni baletni premieri omenjene predstave. Vsekakor sta oba še mladostno čila in bolj izkušena kot pred desetletjem, za Ano pa je to njena mladostna in najljubša vloga. Ana je prav zaradi te vloge prekinila porodniški dopust že po pol leta.

"Nisem smela dovoliti, da bi ta vloga šla mimo mene, in sem se prav zato še posebej potrudila, da sem lahko spet na baletnem odru," je povedala. Obnovitev te predstave je povezana tudi z letošnjim praznovanjem 400. obletnice smrti Williama Shakespearja, avtorja te najlepše ljubezenske zgodbe oziroma drame o dveh ljubimcih iz Verone.

Tekst: E. J.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel