Ana Klašnja prvič ločena od družine!

Ana Klašnja prvič ločena od družine! (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Lady
18. 4. 2018

Balerina Ana Klašnja je v prvi vrsti mamica, a se je po koncu porodniške tako kot večina od nas vrnila v službo. Njen drugi dom je že dolga leta SNG Opera in balet Ljubljana, s katerim gostuje tudi v tujini. Tako je bilo na nedavnem gostovanju v Latinski Ameriki, kjer je preživela kar 17 dni.

To je bilo tudi najdaljše obdobje, ki ga je preživela stran od svoje družine, partnerja Mihe in njunega sinčka Jaše, ki bo čez nekaj tednov dopolnil dve leti. V dobrih dveh tednih je namreč z baletnim ansamblom Slovenskega narodnega gledališča Opera in balet Ljubljana obiskala Mehiko, Kolumbijo, na koncu pa še Nemčijo, kjer so nastopili z baletno predstavo Simfonija otožnih pesmi režiserja Tomaža Pandurja in koreografa Ronalda Savkovića. Ta je pri nas premiero doživela lanskega aprila kot poklon predčasno preminulemu režiserju. Tomaž je namreč v Mehiki in Kolumbiji izredno priljubljen že od nekdaj, njegova dela so bila med tamkajšnjimi ljubitelji umetnosti vedno dobro sprejeta. In tako je bilo tudi tokrat, kar je na lastni koži začutila tudi Ana.

Ana Klašnja: Prvič ločena od družine

"Za umetnika je res neprecenljiv občutek, ko doživi stoječe ovacije, kot se nam je po vseh devetih predstavah zgodilo v Latinski Ameriki. "Neverjetno, kako domačini Tomaža čutijo še danes, nekateri v šali celo pravijo, da je bil v resnici Mehičan, rojen v telesu Slovenca," svoje občutke strne Ana, ki se je na tako dolgo pot odpravila prvič, odkar je postala mamica. Tako je izkoristila vse načine moderne tehnologije, da je ohranila stik z domačimi. "Moje srce je bilo mirno, ker sem vedela, da je Jaša v dobrih rokah."

Besedilo: Anja P. Kontrec