Ana Klašnja: “Resnično sem potrebovala počitek”

Ana Klašnja: “Resnično sem potrebovala počitek” (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Story
10. 3. 2015

Balerina Ana Klašnja je zadnjih nekaj mesecev okrevala po delovni poškodbi, ki jo je prikovala na posteljo. V tem času je ugotovila, da je počitek pravzaprav prišel kot naročen, saj se kot ženka, ki je osredotočena na kariero, s težavo ustavi. Čeprav se je v zasebnem življenju ustalila, pa za zdaj s partnerjem Mihom Krušičem o naraščaju očitno še ne razmišljata.

Story: Kako sta z Miho preživela praznik zaljubljencev?Ste si izmenjala kakšna lepa darila?

Vsako leto je Miha vabljen v Južnoafriško republiko kot gostujoči koreograf, z njegovimi koreografijami pa so Južnoafričani že večkrat postali svetovni prvaki. Zato ga vsako leto januarja in februarja pogrešamo, tako da je bilo zame najlepše darilo, ko se je ravno na valentinovo vrnil domov.

Story: Si vzameta dovolj časa drug za drugega, glede na velike projekte, ki so del vajinega življenja?

Oba sva vajena veliko delati, ravno zato se razumeva in podpirava. Prosti čas, ki ga nimava veliko, pa je zato toliko bolj pomemben, česar se oba zavedava, in ga tudi izkoristiva. Trenutno okrevam po operaciji zaradi poškodbe in se počasi spravljam nazaj v formo. Miha pa je že startal z novo sezono oddaje Znan obraz ima svoj glas, kjer je tekmovalcem kot plesni trener pomagal že lani.

Story: Na kaj ste najbolj ponosni pri sebi in partnerju?

Pri sebi zagotovo na vztrajnost in delavnost, pri Mihu pa na kreativnost, potrpežljivost in zabaven ter pozitiven pogled na svet, ne glede na vse težave.

Story: Kaj je za vas najpomembnejše in ali temu namenite dovolj energije in časa?

Zagotovo ljudje, ki jih imam rada - družina, partner in prijatelji. Vsi moji najbližji so se na moj natrpani urnik že navadili, saj je že vse življenje tako, da nadoknadim in se za njih zelo potrudim takrat, kadar imam čas.

Story: Kdaj ste najbolj produktivni in v kakšnem duhu je minila ta zima?

Zadnjih pet let sem bila nenehno produktivna. Ravno zato se je zgodila moja poškodba, ki me je prisilila, da sem se letos končno malo umirila. Verjamem, da se vse zgodi z razlogom, in šele zdaj po dveh mesecih odsotnosti vidim, da sem resnično potrebovala počitek.

Story: Se veselite toplih dni in ali imata z Miho že kakšen načrt za skupni pobeg?

Sem človek poletja in si mrzle dni najraje zapolnim z delom. Med letnim dopustom obožujem potovanja, ki me napolnijo z energijo in me duhovno bogatijo.

Story: Katero destinacijo bi si izbrala tokrat? Uživata na potovanjih?

K sreči je tudi Mihu v ogromen užitek sesti na letalo in odpotovati na drugo stran sveta. Lani sva raziskovala Azijo, letos pa se nagibava k Južni Ameriki.

Story: V kakšnem obdobju ste trenutno in o čem največ razmišljate?

Trenutno sem zaradi operacije po precej zakomplicirani baletni poškodbi osredotočena na rehabilitacijo. Za zdaj si še ne morem predstavljati, da nikoli več ne bi stopila na oder. Vse moje misli, dejanja in želje so tako usmerjeni v to, da čim prej lahko spet začnem uživati v tej čudoviti umetnosti, ki jo imam tako rada. 

Story: Kdaj se bosta ustavila in načrtovala družino?Se že kaj premika v to smer?

Smejiva se medijem, ki so že tolikokrat napisali, da sem že na pol noseča in na pol poročena. (smeh)

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story10/2015

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 10/2015

Story 10/2015, od 05. 03. 2015