Ana Mari Panker: Ljubezni ne moreš iskati prek vere

8. 7. 2015

Pomislili smo, da se je Ana Mari Panker iz hiše Big Brother vrnila ravno pravi čas. Ko smo prispeli v njeno domačo Mursko Soboto, so bili v mestu namreč tradicionalni Soboški dnevi, ki so v mestno jedro zvabili vse iz bližnjih in oddaljenih krajev.

Zabave s prijatelji se je ob tej priložnosti izredno razveselila tudi sama. Kot pravi, je tudi po odhodu iz šova ostala enaka do vseh, poleg novih izkušenj v 'realnem življenju' pa smo ob sobotni kavici spregovorili tudi o njeni veri, spominu na otroštvo in o seveda najbolj vročem vprašanju ta hip – kaj se dogaja med njo in Tiborjem.

Verouk že v mali šoli

Ko se Ana Mari spomni svojega otroštva v Veščici, kraju, ki je od Murske Sobote oddaljen le nekaj skromnih kilometrov, se ji v očeh zasveti posebna iskrica. Spomini izpred desetih let in več jo odnesejo v čas iger na ulici in dogodivščin s sokrajani, predvsem pa tudi na običaje prave verske družine, saj je prag prvega verouka prestopila že v mali šoli.

"Vzgojena sem z vero, vsa moja družina je verna, saj smo od nekdaj obiskovali maše in molili pred obroki. Ker pa me je obenem vedno zanimalo delo z otroki in najstniki, sem se v osmem razredu pridružila animatorjem v cerkvi. Od nekdaj me je zanimalo socialno delo in v tem sem se videla, saj rada svetujem in pomagam. Poleg tega pa sem tako dobila prave prijatelje, saj so to ljudje, s katerimi sem obiskovala verouk. Ko smo ga po koncu osnovne šole končali, pa smo pot v cerkvi nadaljevali tako," je povedala Ana Mari, ki se v kulturni program cerkve rada vključuje ob različnih priložnostih.

"Hotela sem postati tudi skavtinja, ampak ko sem se jim hotela pridružiti, ni bilo več tečaja. Velikokrat se kot režiserka ali igralka udeležim iger ob praznikih. Na primer za božič ali veliko noč. Nastopanje me od nekdaj zanima in v tem sem se našla," opisuje simpatična Prekmurka, ki je kot deklica rada obiskovala verouk, malce odpora do druženja v cerkvenih klopeh pa je, kot vsak najstnik, dobila v srednji šoli.

"Rada sem poslušala zgodbe, ko sem postala najstnica, pa me je malo 'odpeljalo'. V prvem letniku srednje šole sem imela takšno obdobje, ampak sem se vrnila, ker sem bila tako vzgojena. Ko sem dopolnila 18 let, mi je oče rekel, naj se sama odločim, ali bom tudi v prihodnje živela tako, kot so me vzgajali, in izbrala sem, da želim svoje odraslo življenje preživeti z vero," pove 22-letnica, ki se kljub predanosti katoliški veroizpovedi ne strinja z nekaterimi načeli.

"Vseh zapovedi ne moreš strogo upoštevati. Trudim se, ampak je težko. Najtežje je upoštevati zapoved 'ne nečistuj', ki se nanaša na spolnost in samozadovoljevanje. Je izredno široko zastavljena zapoved, ki jo je v tem življenjskem slogu težko upoštevati," pojasnjuje Ana Mari in dodaja, da sta po njeni definiciji s Tiborjem v hiši grešila.

"Vse, kar se med partnerjema dogaja pred poroko, je greh. Tudi če se ne bi nikoli poročila cerkveno in samo na matičnem uradu, bi grešila. Zaradi tega mi še ni uspelo iti k spovedi, ampak bom šla," pojasni temnolaska, ki obenem priznava, da je v preteklosti imela več partnerjev, s katerimi si ni delila ljubezni do veroizpovedi. "Malo je fantov, ki so verni, ampak to mi ni tako zelo pomembno. Zame je lažje, če je fant veren, a ljubezni ne moreš iskati na podlagi vere. Ko koga najdeš, ga moraš sprejeti takšnega, kakršen je. Ali je veren ali ni, meni je pomembno samo to, da spoštuje to, da sem jaz, in da me ne obremenjuje s tem, da bi se morala veri odpovedati."

V šovu se je naučila imeti rada samo sebe

Ob vstopu v hišo smo spoznali sramežljivo in prijazno Ano Mari, v finalni oddaji pa smo lahko spremljali veliko bolj samozavestno žensko. Spremembo je potrdila tudi sama, saj pravi, da se je v šovu veliko naučila sama o sebi, sploh to, da se mora imeti rada.

"V tem času sem spoznala, da sem se premalo ukvarjala sabo in da sem bila premalo odločna. Vedno sem poskusila narediti vse za druge, zase pa nikoli. Najprej moraš spoštovati sebe, da lahko spoštuješ tudi druge," pove Ana Mari in dodaja, da ji je pri tem pomagal tudi Tibor. "On je tako pozitiven človek ... In to mi je všeč. Prav to mi je pomagalo spoznati, da moram imeti okrog sebe samo pozitivne ljudi, kar mi je veliko pomagalo tudi zdaj, v življenju po šovu. Tibor je bil ob vstopu v šov zame neznanec in tekmovalec, ampak ne glede na to, je do mene pokazal lepši odnos kot moj fant zunaj. Spoznala sem, da so nekateri ljudje, ki jih ne poznaš, boljši v odnosu do tebe, kot pa nekateri, ki jih imaš v življenju že dalj časa," pove Prekmurka, ki se je s svojim nekdanjim fantom dobila le dan po prihodu iz hiše Big Brother.

"On me je poklical, pogovarjala sva se tri ure, popolnoma normalno, kar me je malo presenetilo. Na koncu sva sklenila, da se morava raziti, ker je bila najina zveza prepolna vzponov in padcev," pojasnjuje in dodaja, da se ji je zdelo, da je komaj ob srečanju ugotovil, da jo ima pravzaprav rad.

"Ta zveza je trajala tri leta. V tem času sva bila skupaj kakšnih dvakrat, trikrat, vse ostalo pa nič. Slišala sva se po telefonu, spoznala sva družini, drugače pa med nama ni bilo takšnega odnosa, kot je sicer med fantom in dekletom," še dodaja.

Še o Tiborju!

Med Tiborjem in njo je privlačnost!

In kar smo videli v hiši, je potrdila tudi sama. S Tiborjem si delita tisto pristno energijo, ki spominja na privlačnost.

"Pogovarjala sva se, da je vse, kar se je zgodilo v hiši, pristno, ampak zunaj je drugače. Trenutno imava obveznosti in se poskušava uskladiti. Dajeva možnost temu, da bova skupaj, pa tudi temu, da ne bova. Po sporočilih in po telefonu sem ga spoznala kot Tiborja, takšnega, kot je bil v hiši, bova pa videla," je povedala Ana Mari.

Za mnenje pa smo povprašali tudi simpatičnega Ljubljančana Tiborja. Z Ano Mari sta se prvič po oddaji videla prav minuli vikend. "Res je, Ana Mari me je presenetila in se z vlakom pripeljala v Ljubljano, kjer se nas je deset nekdanjih tekmovalcev zbralo na večerji in pozneje še na večerni zabavi. Največ sva se pogovarjala prav o naju in o tem, kako nama vsi ti pritiski razumljivo neučakane javnosti in medijev prav nič ne pomagajo pri kakšnih metuljčkih v trebuhu, ampak ravno nasprotno. Zavedava se, da sva si kot 'par' v hiši pridobila naklonjenost veliko gledalcev, ki jih seveda zanima, kaj se bo razvilo, in logično to tudi pričakujejo in imajo vso pravico. A zadeve še zdaleč niso tako preproste in stvari se žal ne morejo razviti tako hitro. Zato oba prosiva za malo razumevanja in potrpežljivosti. Trenutno je preveč dejavnikov, zaradi katerih preprosto ne moreva nikomur dati konkretnega odgovora v zvezi z nama. Šele en teden je, odkar se je šov končal, vsi imamo nešteto opravkov, obveznosti in nismo še čisto preklopili nazaj v realni svet. Potem pa je tukaj še težava z razdaljo, ki vse samo še dodatno upočasni," je pojasnil 28-letnik, ki je že spoznal Ančkine starše, s katerimi se je odlično ujel.

Priporočamo