Ana Mari Panker: “Tiborju in Ani privoščim srečo”

Po šovu sta se Ana Mari in Tibor nekajkrat videla, vendar pa druženje kljub pričakovanjem drugih ni obrodilo sadov.  (foto: Lea Press) Lea Press
Vir: Lea
3. 2. 2016

Po skoraj letu dni, odkar se je slavna dvanajsterica vselila v hišo Big Brother, smo v Prekmurju spomine preteklih mesecev obujali s simpatično Ano Mari Panker. Po tem, ko smo jo obiskali v juliju, smo zdaj njene takrat storjene obljube preverili kar sami, zraven pa z odprtimi očmi prisluhnili tudi njenim podvigom zadnjega časa.

Leto dni je minilo, odkar ste vstopili v hišo Big Brother. Kako se je vaše življenje spremenilo v tem času?

Če sem iskrena, sem imela v tem času kar veliko zdravstvenih problemov. Pogačica mi je skočila ven in še vedno se ni popolnoma pozdravilo, tudi pri meni se je pojavil t. i. forunkel – tisto, kar je imel Sebastjan v šovu na nosu – jaz sem jih imela kar 25. Še vedno imam probleme, ki sem jih prinesla iz hiše Big Brother. (smeh)

In kako poteka zdravljenje?

Ravno zdaj sem bila na operaciji in tega se ne morem rešiti. Zgodi se zaradi nehigiene in vlage, ki je bila v hiši Big Brother. Hiša je bila montažna, jaz pa sem veliko časa preživela zunaj – najprej tri tedne v kombiju, potem še v taboru ... Zdravnik pravi, da je to nastalo zaradi teh razmer ter da pride in izgine.

Ste morali potem ostati v bolnišnici?

Če ne bi delovalo, bi ostala, ampak sem potrpela in odšla domov. Dali so mi samo injekcijo, in če ne bi delovala, bi morala tam prespati.

Upamo, da se kmalu pozdravite. Zadnjič, ko smo se srečali, ste rekli, da se boste v tem času posvetili fakulteti. Ste držali obljubo?

Ker sem zamudila vse roke, sem imela zelo naporen september. Morala sem narediti vse izpite, ker bi morala sicer vračati vso štipendijo. Septembra sem bila za knjigami in začela sem tudi pisati diplomo 'Zadovoljstvo pri delu in mobing v podjetju' in mislim, da bom v dveh mesecih končala.

Imate tudi kakšno obštudijsko delo?

Delam prek študentskega servisa v nekem lokalu. Vedno sem govorila, da nikoli ne bom stregla, ker je bila v tem poslu 20 let zaposlena moja mama in vem, kako težak poklic je to. Zdaj pa sem ugotovila, da v tem pravzaprav uživam. Delam v manjši kavarnici in veliko je dela z ljudmi. Kot sem govorila že v hiši Big Brother, sta me vedno zanimali tudi sociologija in psihologija in dejansko prek tega na neki način delam tudi to. K meni pridejo ljudje, se mi potožijo ... in tu lahko res delam z veseljem. To ni moja sanjska služba, ampak trenutno res rada delam to.

Lahko pa bi združili to veselje s smerjo študija in odprli svoj lokal?

To je bila moja želja od nekdaj. Da bi imela svoj lokal za mlade, ki bi bil zelo topel in domač. Da bi vanj zahajali domači, preprosti ljudje, da bi imeli kakšne zabave ...

Pred kratkim smo v reviji Nova zasledili zgodbo o Tiborju in Ani, novičko pa ste komentirali tudi sami. Vas je njuna skrivna zveza presenetila?

Takoj, ko smo prišli iz hiše, se je opazilo, da sta si naklonjena. Tibor je bil v hiši človek, ki mi je bil super, zunaj pa sva ugotovila, da imava drugačen življenjski slog. Takoj se je videlo, da se na neki način ne ujameva tako, malo je bila kriva tudi razdalja. Ana pa se je več družila s Pio in bila že zaradi tega več v Ljubljani in posledično tudi več s Tiborjem. Imata tudi bolj podoben življenjski slog kot jaz in Tibor. Že na začetku sem videla, da je med njima boljša energija kot med nama. Tako da sem to kar pričakovala. Pred časom sem ga tudi vprašala, ali imam prav, ampak samo zato, da bi vedela, in mi je že pred nekaj meseci priznal, zato jima privoščim. Vsi mislijo, da sem razočarana ... Mogoče sem na začetku, ko smo prišli ven, morda tudi bila, ampak je minilo. Videla sva, da je bolje za oba, da gre vsak svojo pot. Sicer se normalno pogovarjava in nimava nobene zamere ...

Sicer pa imate tudi vi partnerja, kajne?

(smeh) To je pa druga zgodba. Z nekim fantom sva se res ujela, od vseh sem se z njim najbolj. Zelo sva si bila podobna, in ko zdaj gledam, mislim, da sva šla prehitro v zvezo, ker sva ugotovila, da sva boljša kot prijatelja. In tudi zdaj imava še vedno zelo dober odnos in ostala sva prijatelja. Oba sva se tako odločila in vseeno so na najino zvezo vplivali tudi mediji ter javnost. Tega nisem hotela izdati in malo je bilo neprijetno, ker so me vsi spraševali o Tiborju. Vem, da bo prišel tisti pravi trenutek, zdaj trenutno pa uživam, sem srečna in svobodna. (smeh)

Koliko pa mediji in javni pritiski vplivajo na vaše življenje?

Na ljubezensko življenje kar precej. Jaz in Tibor sva bila v šovu kot nekakšen par, za katerega je 'navijalo' veliko ljudi. Težko je, ko te nekdo ves čas sprašuje samo zato, ker si bil z nekom na sliki. V tem času je tudi težko imeti neko resno zvezo in se sprostiti, ker veš, da je veliko oči uprtih vate, in hitro nastanejo kakšne zgodbice. Težko je imeti kaj resnega. Zato sem tudi sama ugotovila, da je trenutno bolje, da je tako, kot je.

Pa ste se morda zaradi tega kdaj izognili kakšni zabavi?

Na začetku res. S prijatelji si se šel ven sprostit, pa se nisi mogel. Vsi, ki so stopili v stik z mano, vedo, da si vedno z veseljem vzamem čas, če ga imam. Tudi za neznane ljudi, ki so prišli z vseh koncev Slovenije, samo zato, da smo šli na kavo. In vedno sem se z veseljem odzvala. To je nekdo gledal in je to najmanj, kar lahko naredim – da s človekom spregovoriš, se poslikaš ... Tudi pisma sem dobila, in to mi veliko pomeni. Je pa bilo tudi zato težko, ker se nisem mogla sprostiti, ko smo šli ven. Mislim, da sem se prvič tako sprostila na zaprtem šolskem pikniku. Sicer se je potem malo umirilo, ampak v Prekmurju je še čutiti vpliv Big Brotherja. (smeh)

Kaj pa oboževalci potem največkrat vprašajo? O Tiborju?

(smeh) Tibor je bil ena izmed glavnih tem. (smeh) Na začetku je bil Tibor v Prekmurju zelo pozitivno sprejet, sčasoma pa se je veliko Prekmurcem zameril. Imam občutek, da mogoče misli, da sem jaz kaj rekla, vendar ni res. Nikoli nisem o nikomer rekla žal besede.

V šovu smo vas spoznali kot zelo verno. Ste po Big Brotherju zaradi pripetljajev v hiši prejeli kakšne očitke?

Nekatere prijatelje so kakšne stvari zmotile, ampak sem vedno govorila, da se v takšnih trenutkih vidi, kdo je pravi prijatelj. Zdaj sem res naredila selekcijo. Vedno pravim, da imaš prijatelje v dobrem in v slabem ter se podpiraš ne glede na vse. Sicer pa je večina vse dobro sprejela. Moj oči je zelo veren ter je name zelo ponosen. Malo sem se bala, kako bo gledal na vse, ampak me je res presenetil, ker je bil eden od mojih največjih navijačev. Z družino smo se zelo zbližali in imamo res dober odnos. Vedno smo ga imeli, ampak zdaj je še posebej dober. Veliko se pogovarjamo, veliko časa preživimo skupaj ... Pred Big Brotherjem ne vem, ali sem bila pet minut naenkrat doma, zdaj pa res bolj cenim čas za družino in prave prijatelje.

S čim pa so vas ljudje najbolj razočarali?

Morda tako, da so se nekateri preveč obešali na besede medijev. Spet drugi so morda nevoščljivi. V Prekmurju je tako, da te podpirajo ali te ne. Mislila sem, da bo slabše, ampak je bilo kar v redu.

Priporočamo