Ana Maria Mitič: "Imam več družin”

Ana Maria Mitič: "Imam več družin” (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lady
16. 11. 2017

Stand up, ki je Ano Mario Mitić ponesel na televizijske zaslone in po katerem je postala prepoznavna, je bil njeno življenje deset let. Zdaj jo lahko gledamo v filmu in poslušamo kot pevko v skupini Nula Kelvina, v kateri je pred njo pela Aleksandra Ilijevska.

Stand up je bil deset let stalnica v njenem življenju in bila je del ekipe, ki je takrat postavila stand up v Sloveniji. Pri stanad upu ji je bilo všeč predvsem to, da ni scenografije, oblek, dialoga ... Izziv, kako vse to narediti popolnoma sam, jo je pritegnil.

Začeli so v KUD Franceta Prešerna v Ljubljani, tam je bilo gnezdo slovenske improvizacije in pozneje stand upa. V času nastopanja v KUD se je veliko naučila. Improvizija, paradija na Eurosong, je prav tako pustila lepe spomine. Vid Valič, ki je takrat organiziral te večere, je k sodelovanju pritegnil veliko znanih obrazov. Številni danes uspešni igralci so takrat začeli v KUD-u. "Bili smo združenje mladih, nadobudnih umetnikov, ki smo to resnično radi počeli. Očitno smo to počeli tudi dovolj kakovostno, da smo še vedno na sceni." Po desetih letih stan up komedije so imeli velik dogodek v Španskih borcih, ki ga je prav tako organiziral Vid Valič. "Takrat sem začutila, da sem na tem področju naredila že dovolj, da lahko pridejo novi obrazi."

Pripravlja novo ploščo

Ta hip jo bolj privlači ustvarjanje na glasbenem področju, da izrazi še svoj pevski talent. Pevske sposobnosti je imela priložnost pokazati v oddaji Znan obraz ima svoj glas in ljudje so jo lahko spoznali tudi kot pevko. Trenutno sodeluje s skupino Nula Kelvina, s katero se je zdaj že dodobra utekla in že prepeva pesmi z njihove zadnje plošče Levak na luni. Pripravljajo novo ploščo, na kateri bo Ana pesmi odpela tudi v studiu. Prejšnja pevka je bila Aleksandra Ilijevski, poznana tudi kot partnerica Jurija Zrneca. S skupino Nula Kelvina so pripravili tudi glasbeno predstavo, ki je bila premierno prikazana v Kopru in s katero so odprli sezono Večeri smeha. Pesmi s plošče so umeščene v kratke humorne prizore, ki tvorijo predstavo.

Ana Maria Mitič: "Imam več družin”

Gledališče ostaja njena strast

Poleg prepevanja v skupini jo lahko občudujemo tudi kot Lojzko v Alpski sagi, kjer je dobrodušna, ponižna in ljubezni polna Slovenka. Na velikih platnih se ob vsem tem vrti tudi film Košarkar naj bo, v katerem je odigrala vlogo mame. Ta vloga ji je bila v veliko veselje, saj je v mladosti z veseljem prebrala knjigo Košarkar naj bo avtorja Primoža Suhodolčana, ki je literarna podlaga za ta film. Na televizijskih sprejemnikih bomo lahko Ano Mario Mitič spremljali v kvizu Kdo bi vedel. V tem kvizu ji je pripadla vloga kapetanke.

Besedilo: Aleš - Rod // Foto: Primož Predalič, Igor Zaplatil, osebni arhiv

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri