Ana Marija Mitić: Nikoli več se ne bo vdala pesimizmu

Ana Marija Mitić (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
6. 9. 2011

Voditeljica in igralka Ana Marija Mitić je te dni polno zaposlena z novimi projekti, zaradi česar nima časa  za ljubezen. »Moja ljubezenska zgodba ostaja tragična, vendar se še ne bom vdala pesimizmu!«

Televizijska voditeljica, igralka in stand up komičarka Ana Marija Mitić s svojo pozitivno energijo očara vsakogar. Vedno nasmejano Ano Marijo smo ujeli na popoldanski pijači v središču Ljubljane, kjer je samo za Novo spregovorila o poletju, o svojih novih projektih in ljubezenskem življenju.

V kratkem se vračate nazaj na male ekrane, in sicer v oddajo Ugani, kdo pride na večerjo, ki jo bo vodila Anja K. Tomažin. Kakšna bo vaša vloga?

Hja, televizijski medij ima v sebi neko magičnost, ki jo naravnost obožujem. In vesela sem, da bom lahko zopet kaj zanimivega povedala, skupaj z Juretom Godlerjem in Matjažem Javšnikom bomo namreč imeli znotraj oddaje rubriko, ki bo seveda na humoren način odstirala pravi pomen slovenskih glasbenih besedil. Na neki način bomo reševali glasbena besedila, he he.

Kako ste se ujeli z ekipo in preostalima dvema komedijantoma?

Tako Jureta kot Matjaža imam za izvrstna komika in že na uvodnem sestanku smo se strinjali, da bi stvar lahko naredili zelo zanimivo. Dodatno veselje pa je, da smo vsi zelo raznoliki, tako da dolgčas ne bo. Se pa ve, kdo v rubriki bo največja dama.

Izvedeli smo, da se boste preizkusili tudi v pisanju, saj ste postali posebna kolumnistka v reviji Lisa. Glede na to, da vam pisana beseda ni tuja, kaj in kako boste pripravljali?

Tako kot vsebino za svoje nastope bom navdih iskala v vsakdanjem življenju, saj lahko že zgolj sprehod do trgovine in nazaj ponudi toliko zanimivih občutij, opažanj in nepredvidljivih situacij, kolikor jih ne more ponuditi noben napisan scenarij.

Glede na to, da imate jesenske dni že zelo zasedene, predvidevamo, da ste se vsaj poleti zelo dobro spočili, kajne?

Oh, ja! Ko se enkrat začne sezona, včasih ne vem, kje se me glava drži, in drvim po vsej Sloveniji, tako da nimam časa niti za to, da si skuham kosilo. Zato poletne dni izkoristim za vse tiste dolgo odlašane kavice s prijatelji, posedanja po sončku, vsekakor pa se pomudim tudi v kuhinji, saj imam končno čas za svoje gurmanske spektakle.

Kako in kje ste preživeli poletje?

Letos bi lahko svoje poletje poimenovala kar 'Tour de Balkan'. Najprej sem si v Portorožu privoščila Ayurveda Detox teden, nato sem pot na­daljevala v Srbijo, seveda pa tudi to poletje ni minilo brez Sarajevskega filmskega festivala, ki ga zdaj z družbo že kar tradicionalno obiskujemo.

Več v reviji Nova.