Ana Marija Mitić: Odštekani sad fizika in blondinke

Vir: Lea
24. 3. 2011

Vedno zabavna in iznajdljiva televizijska voditeljica Ana Marija Mitić se je po krajšem premoru spet vrnila na male zaslone, kjer navdušuje v novi ekološki oddaji Ekola! Uglajeno damo smo ujeli na enem od snemanj, ko je že hitela v ljubljanski KUD Franceta Prešerna, kjer je imela vajo s svojimi improvarovanci, pred tem smo jo zaslišali o njenem novem izzivu, zaupala pa nam je tudi, da je pred dnevi prvič postala teta.

Lea: Ana Marija, številni so vas že pogrešali na malih zaslonih, zdaj pa spet blestite v novi oddaji Ekola! Kako je prišlo do tega projekta?

Ana Marija: Že pred časom so me povabili k sodelovanju in mi predstavili koncept. Nove, sveže in ustvarjalne ideje so pri meni vedno naletele na plodna tla, in ker se za pristop k projektom odločam dokaj intuitivno, sem takoj rekla ‘da’.

Lea: Kakšna je pravzaprav vaša vloga v tej oddaji poleg tega, da ste voditeljica?

Ana Marija: Moja vloga je, da na neposreden, zabaven, a vseeno strokoven način osveščam ljudi o okoljskih težavah, ki jih je zadnja leta res veliko preveč. Včasih se izkažem s hitrim navajanjem podatkov, spet drugič poudarjam gestikulacijo.

Lea: Vaše vodenje je vedno nekaj posebnega in tudi tokrat ste prinesli svežino. Od kje črpate vso  energijo in ideje?

Ana Marija: Oh, hvala za kompliment! (smeh) V osnovi sem improvizatorka in tak način igre zapoveduje vedno nove izbire, vedno nove rešitve. Sem pa tudi strasten človek, ki svoj poklic ne glede na utrujenost opravlja z ognjem v duši. Pa možgančki morajo vedno delati, vsaj na enem tiru. Če se prepustiš domišljiji, nikoli ni dolgčas.

Lea: Dajete torej eko nasvete. Ste tudi zasebno tako eko osveščeni?

Ana Marija: Bo kar držalo, ja. Doma imam pet košev za smeti – ločujem embalažo, steklo, papir in organske odpadke. Z bratom so naju vzgojili v bio-eko duhu – oče, zmeden nuklearni fizik, in mama, preveč prijazna blondinka, sta nora eko kombinacija, zato mi je vse skupaj zelo naravno. (smeh) Imam tudi biološko razgradljiva čistila in seveda zbiram zamaške.

Priporočamo